Sahur Yapmadan Oruç Tutmanın Zararları! Uzman İsim Bel Bölgesindeki Yağlanmaya Dikkat Çekti!

Sahur Yapmadan Oruç Tutmanın Zararları! Uzman İsim Bel Bölgesindeki Yağlanmaya Dikkat Çekti!
Ramazan ayının ilk sahuru dün gece yapıldı. Uzman isimler sahura kalkmanın sağlık açısından daha doğru bir adım olduğunu açıkladılar! İşte sahur tavsiyesi! İşte detaylar...

Ramazan ayının bu yıl ilk sahuru dün gece yapıldı. İlk sahurla beraber, oruç tutarın rahat bir gün geçirmesi adına önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Güner, meydana gelebilecek olumsuzluğun önüne geçebilmek adına sahur konusunda birtakım uyarılar yaptı. Oruçlarını herhangi bir sorun yaşamadan geçirmek isteyenlerin tavsiyelere dikkat etmesi gereklidir. İşte sahur için gereken öğütler!

YUMURTA TÜKETİMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Sahur yapmanın önemine değinerek, anne sütünden sonra en kaliteli protein i

çeriği olan yumurta tüketmenin önemine değinen uzman isim, susuzluğu arttırmış olmasından dolayı da zeytin yerine badem ve cevizle sahurda devam edilmesinin daha uygun bir durum olduğunu söyledi. Ağır yemeklerin tüketilmemesi gerektiğini ifade eden uzman isim, sahuru yapmadan oruca niyet etmenin bel ile kalça bölgesindeki yağlanmada artış yapacağını da söyledi.

UZMAN İSİM AÇIKLADI

Ramazan ayı içinde beslenme şeklinin değiştiğini ifade eden Diyetisyen Beyza Güner, ‘Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artık kişilerin günlük olarak beslenme şekli değişiyor. Az az ve sık sık beslenme şeklini Ramazan ayı içinde yapmak mümkün olmuyor. Ramazan ayı içinde sahurda mutlaka yapmamız gereken şeyler var. Ramazan ayı içinde sahuru mutlaka yapmak lazım. Sahur yaparken tok tutacak olan besinlere öncelik vermek önemli. Yumurta, bol yeşil, daha çok susuzluk gereksinimi arttırdığından dolayı da zeytin yerine 15 tane badem ya da iki tane de tam ceviz önermekteyim.’

SAHURU YAPMAMAK BEL VE KALÇADA YAĞLANMA YAPABİLİR!

Susuzluğu giderecek besinler tüketilmesi gerektiğini açıklayan Güner, ‘Sahuru yapmadan oruç tutmak özellikle bel ve kalça çevresinde yağlanma meydana getirir. Sahuru yiyip yatma olarak kesinlikle bakılmamalıdır, mutlaka sahur saatinde uyanık kalıp kahvaltı yapılmalıdır. Su tüketiminin gün içinde az olabilmesinden dolayı da su içeriği yüksek olan besinler tüketilmelidir. Anne sütünden sonra en kaliteli protein olan yumurta sahurda yenilebilir.’ Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.