Türkiye’de bir ilk! Gaziantep’te konteyner kentleri gezip depremzedeleri tedavi ediyor

Türkiye’de bir ilk! Gaziantep’te konteyner kentleri gezip depremzedeleri tedavi ediyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, deprem bölgesindeki faaliyetlerine devam ediyor. Yaklaşık 2000 kişinin tedavi olduğu aracın tam donanımlı özellikleri epey dikkat çekiyor...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Deprem felaketinden olumsuz etkilenen kentlerden biri de Gaziantep oldu. Gaziantep’te hasar gören binalarda kalanlar için kurulan geçici konteyner kentlerde, depremzedelerin yaşam kalitesini iyileştirecek çalışmalar yapılıyor. Konteyner kentte yaşayan depremzedeler için

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremde zarar gören ilçelere mobil araçla hizmet götürmeye devam ediyor. Belediyeye ait araçlardan Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, deprem felaketinin yıkıcı olduğu ilçelerde iyileşme döneminde vatandaşlara hizmet veriyor.

TÜRKİYE’DE İLK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ARACI

Binlerce binanın yıkıldığı depremler sonrasında Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine geçici konteyner kent kurulmuştu. Depremde binası hasar gören vatandaşların konakladığı bu konteyner kentlerde yaşam kalitesini iyileştirecek önlemler alınıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı da bu kentte tedavi hizmeti vermeye devam ediyor.

GAZİANTEP’TE 2000 KİŞİYİ TEDAVİ ETTİ

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremzedeleri tedavi eden Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, toplamda 2000 kişinin muayene olmasını sağladı. İçerisinde panoramik röntgen ve diş ünitesinin bulunduğu araç tam donanımlı ekipman ile tedavi hizmeti veriyor. Bu araçta Nurdağı ilçesinde 732, İslahiye ilçesinde ise 1068 vatandaşın ağız ve diş bakım tedavisi tamamlandı.

Türkiye’de bir ilk olması sebebiyle ayrı bir öneme sahip Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı sayesinde vatandaşların yaşam koşulları iyileştiriliyor. Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı’nın (JICA) desteği ile kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı, mobil çözümler üretiyor. Bu araçla kırsal bölgelerde yaşamını sürdüren çocuk, yaşlı veya engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemleri teşviş ve tedavi edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.