Araç sahipleri için emsal karar! Mahkeme tüketiciyi haklı buldu: Ödemenizi geri alabilirsiniz!

Araç sahipleri için emsal karar! Mahkeme tüketiciyi haklı buldu: Ödemenizi geri alabilirsiniz!
Araç muayene ücretleri ile ilgili alınan emsal karar mahkeme tarafından onandı. Araç muayenesi sırasında alınan komisyon mahkeme kararı ile vatandaşa geri verildi. Bu durumda araç muayenesi yaptıran tüm vatandaşlar ödedikleri tutarı geri alabilecek. Mahkeme süreci ile kararın bildirildiği açıklama yazısı detayları ile haberimizde…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren o emsal karar Trabzon'da yaşayan vatandaşın başvurusu sonrası mahkeme tarafından vatandaşın lehine sonuçlandı. Trabzonlu Ömer Altuntaş isimli vatandaş araç muayenesi yaptırmak için şubeye gitmişti. Fakat istasyonda ek bir komisyon ödedi. Bu komisyonu niye ödediğini anlayamadı. Geri almak istedi ve mahkemeye başvuruda bulundu.

Geçtiğimiz yıl açılan dava vatandaşın lehine sonuçlandı. Mahkeme sonuçlanan karar neticesinde firma ya da şirketlerin banka kartından komisyon kesintisi alınamayacağına hükmetti.

 İŞİN ASLI BELLİ OLDU!

Açılan davanın detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Trabzon'da yaşayan vatandaş araç muayene ödemesini banka kartı ile yapmıştı. Firma kendisinden komisyon ücreti olarak 12,41 TL kesinti yaptı. Bu kesintiyi gereksiz bulan vatandaş soluğu tüketici mahkemesinde aldı.

“Araç muayenesi için 400 TL'lik ödeme yaptığını nakit para olmadığı için banka kartıyla ödemeyi yapmak zorunda olduğunu” ifade eden vatandaş yazılı olmayan ek bir komisyon ücreti istendiğini ifade etti.

 Konuşmasını daha da detaylandırarak şu şekilde devam etti: “Geçtiğimiz yılın Nisan ayında muayene istasyonuna araç muayenesini yaptırmak için gitmiştim. Ödemeyi nakit istemişlerdi fakat yanımda nakit para yoktu. Mecburen maaş kartı ile yani banka kartından ödeme yaptım fakat komisyon kesildi. Nedenini sordum. Kendilerinde böyle bir uygulama olduğunu yasal olarak bir gerekçe sunmak zorunda olmadıklarını ifade ettiler. O anda mecburen 12,41 TL'lik komisyonu ödedim fakat sonrasında mahkemeye başvurdum” dedi.

 “12 TL İÇİN DEĞMEZ” DEDİLER!

Emsal kararın alınmasına öncülük yapan Trabzonlu Ömer Altuntaş “Farkındalık oluşturma adına” böyle bir girişimde bulunduğunu ifade etti. Başka birinden de aynı rakam alındı. Fakat o kişi bu konuyu mahkemeye taşımadı, dedi. Bu hamlesinden dolayı pek çok kişinin “12 TL için değmeyecek” ifadesinde bulunduğunu söylüyor. Altuntaş: “Fakat herkes böyle düşündüğü için vatandaştan bu paralar alınmaya devam ediyor. Farkındalık oluşturmak istedim ve mahkemede beni haklı buldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.