GSS ödemeleri tavan yaptı! Gözlük alacak ve diş yaptıracaklar için destek oranı yüzde 200 arttı!

GSS ödemeleri tavan yaptı! Gözlük alacak ve diş yaptıracaklar için destek oranı yüzde 200 arttı!
Sosyal Güvenlik Kurumu destek ödemelerini %39 ile %200 arasında değişen rakamlarla arttırdı. Kapsam içerisinde gözlük camı ve çerçevesi için ödenen tutar ile implant tedavisinde kullanılan malzeme de artış yaşandı. Vazife, harp malülleri ve gaziler de unutulmadı. İşte detaylar…

Gözlük cam ve çerçevesi, implant tedavisi, çölyak hastalarının kullandığı mamüller, evinde tıbbi tedavi gören gaziler için uygulanan protez için ödenen destek tutarı da arttırıldı.

 Yeni gözlük alacaklar gözlük camı ya da çerçevesini değiştirecekler için yapılan destek ödemesi alınan son dakika kararı ile değiştirildi. 2023 yılı ile maliyeti artan gözlük ve implant uygulaması için alınan karar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından paylaşıldı.

 ÖZEL GRUP İÇİN 2 BİN 500 TL OLDU!

Genel Sağlık Sigortası kapsamında düzenli olarak ödenen destek tutarı ile sağlık uygulama tebliği kapsamında ödenen destekler artırıldı. Bakan Bilgin konu üzerine: “Kemik içi implant için her implant başına 90 TL olarak ödenen tutarın 750 TL'ye çıkarıldığını” duyurdu. Yapılan bu artış 660 TL'lik farkın muayene sürecine yansıması anlamına geliyor.

Kemik içi implant için ödenen tutar gazi ve vazife, harp malulleri ile başkasının desteği olmadan yaşayamayan ve terör olaylarında zarar görenler için özel olacak şekilde 2 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

 PROTEZDE YÜZDE 100 ARTTI! ÇÖLYAK HASTALARI DA UNUTULMADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ayakta tedavi hizmeti kapsamından faydalananlar ile evlerde kullanılan tıbbi malzemeler, gazilerin kullandığı protez ve ortez tutarlarının %50 ile %100 arasında değişen rakamlarda artırıldığını ifade etti. SGK tarafından artırılan bir başka ödeme ise gözlük cam ve çerçevelerine yönelikti.

 Uygulanacak tedavi sonrasında gözlük cam ve çerçeve modeline göre değişen %39 ile %200 arasında artış ön plana çıkarıldı. Uygulanan desteklere ek olarak çölyak hastaları da unutulmadı. Protein, metabolizma bozukluğu yaşayan hastaların kullandıkları hayati öneme sahip olan özel karışım un ve mamül ürünler için ödenen aylık ödeme %100 artırılarak hesaba yansıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.