EYT başvurusunda numara detayı ile emekli maaşınızı hemen öğrenin! Maaş gününüz ve ödenecek tutar sms ile bilgilendirilsin!

EYT başvurusunda numara detayı ile emekli maaşınızı hemen öğrenin! Maaş gününüz ve ödenecek tutar sms ile bilgilendirilsin!
Yıllardır beklenen EYT bilmecesi sonunda çözüldü. 2 milyon 250 bin çalışan emeklilik hayaline adım adım kavuşurken kanuna yönelik bilinmesi gereken detaylar uzman isimler tarafından paylaşıldı. SGK'ya başvuru sırasında gözden kaçan ufak detaylar kritik süreçte var olan hakkın geri alınmasına sebep olabiliyor. İşte detaylar…

EYT son dakika açıklaması: SGK İzmir il müdürü tarafından emekli olacak vatandaşlar için ilk maaşın alınacağı tarih netleşti. Konu üzerine Müdür Yavuz Kurt o sms detayına tekrar dikkat çekti. 3 Mart 2023 tarihinde hazırlanarak meclise sunulan ve onaylanan kanun sonrası şartlar kesinleşti.

Online e-devlet sistemi üzerinden veya SGK aracılığı ile başvuru süreci kabul ediliyor. Konu üzerine müdür Yavuz Kurt; “İzmir'de başvuran kişi sayısının 40 bini aştığını” ifade etti.

EMEKLİ SİCİL NUMARASINA DİKKAT EDİN!

EYT'den faydalanacak bir emeklinin sicil numarası alacağı maaşın gününün belirlenmesinde büyük önem taşıyor. Konu üzerine açıklamasını daha da genişleterek ifade eden Başkan Kurt vatandaşlara seslendi:

“Nisan'ın 17'si ile 26'sı arasında emekli sicil numarasının son hanesi üzerinden alınacak maaşların günü belirlenebilir. Beklemeye gerek yok. Bağkurlular ise Nnsan'ın 25 ve 28'i arasında maaşını alabilecektir” dedi.

EMEKLİ AYLIĞIM NE ZAMAN BAĞLANACAK?

Başvuru sürecinde en çok merak edilen alınacak ilk emekli maaşının ne zaman olacağı idi. Konu üzerine herhangi bir yere başvurmadan erkenden bu tarihi öğrenebilmenin mümkün olduğu savunuldu. Emekli aylığının bağlanıp bağlanmadığı ya da ne kadar bağlandığı SGK tarafından hak sahibinin cep numarasına yönlendiriliyor. Kısa mesaj yolu ile bu bilgiye daha önceden erişim sağlanabiliyor. Müdür Kurt, vatandaşları bu konuda uyarıyor:

“Cep numaranızı muhakkak ki doğru bir şekilde kuruma bildirin!”

İLK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Vatandaşların pek çoğu e-devlet üzerinden emeklilik sorgulaması yapabiliyor. Fakat bunun için belirli bir zaman beklenmesi gerekiyor. Mart ayı içinde başvuru yapanların muhakkak ki 1 Nisan itibariyle emekli maaşını alabiliyor. EYT kapsamında 3 Mart tarihi itibari ile yapılan başvurular ile şu anda yapılan başvurunun pek bir farkı olmuyor. Mart ayı içinde herhangi bir başvuru yapılması Nisan ayında ilk ödeme almayı garantiliyor. Kritik bir başka detay emeklilik dilekçesi içerisinde belirlenmiş banka şubesi maaşın çekileceği şube olarak belirleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.