Bizim için akademik başarının yanı sıra ahlaki değerler de önemli

Bizim için akademik başarının yanı sıra ahlaki değerler de önemli

Bilal Yağdıran kurucusu olduğu Özel Teknonet Fen Lisesinin kuruluş amacını ve diğer özel okullardan farklı kılan özelliklerini anlattı. "1996 yılında Boğaziçi Üniversitesinden mezun olup eğitim sektöründe çalışmaya başladığım günden bu güne yüzlerce öğrencimin üniversite sınavında dereceye girmelerinde onlara rehberlik ve koçluk yaptım. Bu süreçte akademik başarının yanı sıra başta anne babaları olmak üzere tüm insanlara saygılı, yüksek ahlak ve erdem sahibi gençler yetiştirmenin gayretinde oldum. Bir öğrencinin başarısı doğuştan sahip olduğu yeteneklerine bağlı olduğu kadar çalışmasına da bağlıdır. Çocuklarımızın derslerinde çaba ve gayret göstermeleri onların yüksek ahlaki değerlere sahip olmasını da gerektirir. Unutmamak gerekir ki çalışmak bir erdemdir ve ancak eğitim yoluyla kazanılır. Çocuklarımızın yetenekleri noktasında çok fazla bir şey yapamayabiliriz ama onları olumlu bir okul ikliminin içine koyarak ve onları çalışkanlık ve özveri gibi erdemler kazandırarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olabiliriz. Bu amaçla 2018 yılında butik bir fen lisesi olarak eğitim öğretime başladık."

Her öğrencilerine kişiye özel rehberlik ve koçluk hizmeti verdiklerini belirten Bilal YAĞDIRAN, "Teknonet Fen Lisesi olarak geleneksel bir özel okul olmanın ötesinde çağdaş ve yenilikçi bir eğitim ve öğretim anlayışıyla öğrencilerimizin hayallerine ulaşmalarında onlara rehberlik yapıyor ve ilham veriyoruz. Oluşturduğumuz olumlu okul iklimiyle öğrencilerimizin akademik başarılarını yükseltmenin yanı sıra saygılı, kendisine ve topluma faydalı, yüksek ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmekteyiz. Okulun kişiliği olarak da kabul edebileceğimiz ve öğrenci, öğretmen ve velilerin sosyal bağlarını ve ilişkilerini, öğrenme öğretme sürecinin nasıl işlediğini ortaya koyan ilişkiler bütünü olarak tanımlayabileceğimiz okul iklimi, öğrencilerin okul içindeki tutum ve davranışlarına yansıyabilmekte, onların akademik özyeterlik algıları üzerinde etkili olmaktadır. Okulumuzda oluşturduğumuz olumlu okul iklimi öğrencilerimizin öğrenme güdülenmelerini etkileyerek, öğrenmek için çaba sarf etmelerini ve öğrenmeye karşı pozitif tutum geliştirmelerini sağlamaktadır. Öğrencinizi olumlu okul iklimine sahip bir okula kaydetmeniz tıpkı bir fidanı uygun sıcaklık, nem ve minerallere sahip bir toprağa ekmek gibidir."

Üniversite sınavına hazırlık sürecinde lisenin her yılının önemli olduğunu belirten YAĞDIRAN " Biz Teknonet Fen Lisesi olarak uzman öğretmen kadromuz ve uyguladığımız özgün eğitim modeliyle diğer özel okullardan belirgin şekilde ayrışıyoruz. Okulumuzda üniversite sınavına hazırlık süreci 9.sınıfta başlamaktadır. 9. sınıf ve 10. sınıf öğrencilerimize TYT konularını veriyoruz ve her gün düzenli ETAP sınavları ve hafta sonları TYT deneme sınavları uyguluyoruz. 11. sınıfa ve 12.sınıfa geçen öğrencilerimize yaz aylarında (Temmuz ve Ağustos aylarında) TYT konularını veriyoruz ve Eylül ayıyla birlikte AYT konularına başlıyoruz ve hafta sonları TYT veya AYT deneme sınavları uyguluyoruz. Okulumuza kabul ettiğimiz her öğrencimizin hedefi üniversite sınavında ilk yirmibine girmektir."

"Öğretmenlik çocukların önce kalbine, sonra beynine hitap etme işidir." diyen YAĞDIRAN, “Gaziantep'te özel okul anlayışına farklı bir boyut kazandırdık. Öğrencilerimizi, otokontrole sahip, yaratıcı, araştırmacı ve ahlaklı genç bireyler olarak yetiştirmenin gayretindeyiz. Okulumuza kabul ettiğimiz sınırlı sayıda öğrencilerimizle kocaman bir aile olmanın bilinciyle ilerlemeye devam ediyoruz. Başarılı bir özel lise olarak amacımız öğrencilerimizin üniversite sınavında iyi üniversite ve bölümleri kazanmalarının yanı sıra başta anne babalarına olmak üzere saygılı, hoşgörülü ve evrensel değerleri içselleştirmiş bireyler olmalarını sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: https://www.teknonetfenlisesi.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.