Kritik 30 gün detayı ile EYT’li emekli en az 9 bin 145 TL alabilecek! EYT'li olup işini bırakmayan için her ay 638 TL fazladan ödenecek!

Kritik 30 gün detayı ile EYT’li emekli en az 9 bin 145 TL alabilecek! EYT'li olup işini bırakmayan için her ay 638 TL fazladan ödenecek!
Emeklilikte yaşa takılanlar için başvuru süreci tüm hızıyla devam ediyor. Emekli olduğu halde çalışmayı tercih edenler için de bir sürpriz yaşandı. Hak sahibi olan kişi, emekli maaşının yanı sıra çalıştığı ay kadar net 9 bin 144 TL ödeme olacak. Kesintisiz asgari ücret ödemesi alacak EYT'linin son durumu detayları ile haberimizde…

Çalışma hayatında yer alan yaş şartından dolayı emeklilik sürecini ertelemek zorunda kalan vatandaşlar için sağlanan kolaylık farklı avantajları ile gündemde kalmaya devam ediyor. 2 milyon 250 bin işçinin faydalanacağı EYT süreci 3 Mart tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak kesinleşti. Alınan karar sonrası başvuru işlemleri hızlandırıldı.

Devlet tarafından EYT'li vatandaşlara; “Çalışma yaşantınıza devam edebilirsiniz” denerek ek bir hak sunuldu. Bu hakkı kullanmak isteyen EYT'li emekli olduğu halde çalıştığı iş yerinden de ek kazanç elde edebilecek. SGK desteği ile 30 günlük çalışma yaşantısı için 9 bin 144 TL ödeme alacak.

SGK PRİM DESTEĞİ İÇİN İLK 30 GÜNE DİKKAT!

EYT'den faydalanan emekliye sunulan bu hak yasalarca belirlenen sosyal güvenlik destek primi ek ödemesi olarak yansıyacak. Emekli olduktan hemen sonra 30 günlük süreç içerisinde aynı iş yerinde çalışmaya devam eden kişi %5 oranında SGK destek prim ödemesinden faydalanacak. Bu süreyi aşmayanlar ancak bu faydadan yararlanabilecek. 

Brüt maaş tutarına göre elde edilecek aylık kazanç yükselebiliyor. Tüm SGK'lılar prim farkından istisnasız faydalanıyor. Yalnızca dikkat edilmesi gereken konu EYT'linin işverenle brüt maaş üzerinden anlaşması gerekiyor.

2023 EYT’Lİ ÇALIŞAN HESAPLAMASI…

Sonuç olarak 2023 yılı emekli maaşı en düşük 5 bin 500 TL olarak ödeniyor. En düşük bu rakamı alan bir işçi çalışma yaşantısını sürdürdüğünde sosyal güvenlik destek primi ile birlikte 9 bin 114 TL 81 kuruş ödeme alıyor. Bu durumda EYT'li çalışan bir emekli ay sonunda düzenli olarak toplamda en az 14 bin 614,81 kuruş elde etmiş oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.