Gaziantep Valiliği duyurdu! İkamet adresi farklı olanlar için Hane Başı Destek Ödemesi açıklaması

Gaziantep Valiliği duyurdu! İkamet adresi farklı olanlar için Hane Başı Destek Ödemesi açıklaması
Gaziantep Valiliği’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti. Depremde zarar gören ikamet adresi farklı olanların Hane Başı Destek Ödemesi’nden nasıl yararlanabilecekleri duyuruldu...

Türkiye’de 11 ilde büyük yıkım yaratan deprem felaketinin ardından depremzedelerin yaralarını sarma çalışmaları sürüyor. Gaziantep Valiliği, depremzedeleri yakından ilgilendiren bir duyuru ile gündeme geldi. Valiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Hane Başı Destek Ödemesi ile ilgili bilinmesi gerekenler yer aldı. Gaziantep’te devlet desteği almak isteyen depremzedeler için önemli detaylar paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan duyuruda Hane Başı Destek Ödemesi’ne devam edildiği belirtildi. Afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL destek ödemeleri 11 ilde ikamet eden hak sahiplerine gönderiliyor. AFAD’ın açıklamasında “Bugüne kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1.506.317 haneye yönelik ‘hane başı destek ödemesi’ aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir.” denildi.

İKAMET ADRESİ FARKLI OLAN AFETZEDELERE DUYURU

AFAD’ın yaptığı hane başı destek ödemesinde kişinin fiili ikamet adresi esas alınıyor. Bununla birlikte çeşitli sebepler yüzünden oturduğu adresten farklı bir ikamet adresinde kaydı görünen afetzedelerin mağdur olmaması için detaylar paylaşıldı. AFAD duyurusunda ikamet adresi farklı yerde olan afetzedelerin yapması gerekenler sıralandı.

Buna göre bu durumda olan depremzedelerin halihazırda bulunduğu ilin, il AFAD Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Başvuru sırasında ikamet ettiğini kanıtlayan doğalgaz faturası, elektrik faturası, kira kontratı gibi belgeleri sunması isteniyor. Hasarlı konutla ilgili bu belgelerin temin edilememesi halinde muhtarlık ve polis aracılığıyla fiilen oturulup oturulmadığına dair belge düzenletmeleri gerekiyor.

AFAD HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler çevredeki 11 ilde büyük yıkıma yol açmıştı. AFAD’ın son raporuna göre depremde konutu zarar gören 1 buçuk milyondan fazla kişiye Hane Başı Destek Ödemesi yapılıyor. Depremzedeler ikamet adreslerini belgelendirerek AFAD’a başvuru yaptığında 10 bin TL hane başı destek ödemesi alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.