Kentsel Dönüşümde Sorunlar Çözülüyor! Kredi Limiti Değişti! 1 Milyon 250 Bin TL İçin...

Kentsel Dönüşümde Sorunlar Çözülüyor! Kredi Limiti Değişti! 1 Milyon 250 Bin TL İçin...
Kentsel dönüşüm için yeni destek paketi açıklandı! Açıklanan pakette kimi yerlerde değişime gidildi. İşte finansman desteğinin merak edilen detayları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çerçevesinde yüklenici ile konut üreticileri için destek paketleri sundu. Ayrıntıları duyurulan kentsel dönüşümde yeni destek paketi için de kredi limitinde değişime gidildi. Kredi limiti 1 milyon 250 bin liraya çıkmış oldu.

İKİ BAKANLIK ORTAKLIĞINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı yeni yapılan inşası ile kentsel dönüşüme dair çalışmalar için alınan kararları paylaştı. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken finansman imkanları da bir bir devreye alınmış oldu. Bu çerçevede kentsel dönüşümü hızlandırma ve aynı zamanda doğal afetlere hazırlık çerçevesinde destek paketlerinin ayrıntıları da belli oldu.

840 BAZ PUANA KADAR OLAN KISIM BAKANLIK TARAFINDAN KARŞILANACAK

Hazne ve Maliye Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamada, ‘Riskli yerlerde veya kendisi riskli yapıların malikleri adına Kentsel Dönüşüm çerçevesinde yüklenici ile konut üreticileri için destek paketleri sunulmuş oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile eşgüdüm içinde sahiplere yönelik sunulan finansman paketi çerçevesinde kişi başı 1.250.000 liraya varan finansman imkanı sunulmakta ve finansman maliyetinin 840 baz puana kadarlık olan kısmı da karşılayacağız. Paket ile vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için önemli ölçüde bir kolaylık sunmuş olacağız’ açıklaması yapıldı.

12 AY KADAR ÖDEMESİZ BİR ŞEKİLDE SUNULACAK

Açıklamanın devamında ise şu cümleler yer aldı; ‘Ayrıca, Hazine destekli olan kefalet sistemini de içine dahil ederek, kentsel dönüşüm içinde yüklenici ile konut üreticisi şirketlerin uygun koşullarda finansmana erişimini sağlayacağız. Hazine destekli olan kefalet sistemi kapsamında uygulanan tazmin oranını da bu paket için %7 oranından %9 oranına çıkarmış bulunmaktayız. Bunun yanı sıra da mevzuatta Bakanlığımıza yetkisi verilmiş olan kefalet oranlarını da azami oranda kullanmaktayız. Çok uygun şartlar altında sağlanmakta olan bu finansman paketi 12 ay ödemesiz.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.