Gaziantep’te Dolu Yağışı Vatandaşa Zor Anlar Yaşattı! Ceviz Büyüklüğündeki Dolu Kenti Beyaza Bürüdü!

Gaziantep’te Dolu Yağışı Vatandaşa Zor Anlar Yaşattı! Ceviz Büyüklüğündeki Dolu Kenti Beyaza Bürüdü!
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ve henüz yaralarını saramayan Gaziantep ve Kilis bu kez de dolu yağışlarına maruz kaldı. Gaziantep ve Kilis’te etkili olan dolu yağışı yolları beyaza çevirdi. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri on bir ilimizde etkili olmuş ve büyük yıkımlara neden olmuştu. On bir ilimiz arasında yer alan Gaziantep’te bu kez de ceviz büyüklüğünde dolu yağışı meydana geldi. Birçok vatandaşın çadırlarda kaldığı kentte zor anlar yaşandı.

Kilis ve Gaziantep’te dün meydana gelen şiddetli yağış ve dolu, sokakların beyaza bürünmesine neden oldu. Meydana gelen dolu ve sağanak yağışlar nedeni ile Kilis ve Gaziantep’te süper hücre fırtınasının yaşandığı açıklandı. Yağışlar nedeni ile beyaza dönen yollarda, yağış nedeni ile araçlarda zor anlar yaşadı.

ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELDİ

Dün Kilis ve Gaziantep’te meydana gelen dolu yağışı çok sayıda kazanın yaşanmasına neden oldu. Ceviz büyüklüğündeki dolu ve sağanak yağış, korkutucu görüntülere neden oldu. Gök gürültüsü ve şimşekler ile meydana gelen yağışlar ‘gök delindi’ yorumlarının yapılmasına neden oldu. Yağan doludan dolayı çok sayıda araç hasar gördü. Aynı zamanda, dolu ve sağanak yağış nedeni ile kayganlaşan yollarda da çok sayıda kaza meydana geldi. Birçok vatandaş, araçlarının üzerine branda örterek araçlarını, yağan ceviz büyüklüğündeki doludan korumaya çalıştı.

METEOROLOJİ UZMANLARI UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda; Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep için turuncu; Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kilis için ise, sarı uyarıda bulunuldu. Yağışların; Doğu Akdeniz Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Mardin çevrelerinde kuvvetli; Adıyaman ve Şanlıurfa’nın çevreleri ile Kahramanmaraş’ın doğu, Malatya’nın ise, güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği de meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda bildirildi. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan hava tahminlerinin yer aldığı açıklamalarda, vatandaşların yağışlı hava koşulları nedeni ile meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı da tedbirli olması konusunda uyarılar yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.