Gaziantep’te Evi Kullanılamaz veya Ağır Hasar Alan Vatandaşlar İçin Yardım! Devlet Destekli Prefabrik Ev Projesi İçin 200 Bin TL’ye Varan Ödeme…

Gaziantep’te Evi Kullanılamaz veya Ağır Hasar Alan Vatandaşlar İçin Yardım! Devlet Destekli Prefabrik Ev Projesi İçin 200 Bin TL’ye Varan Ödeme…
Depremler sonrasında Kahramanmaraş’ta yardımlar hız kesmeden sürüyor. Şimdi de evsiz kalan ya da evi kullanılamaz duruma gelenler için maddi destek verilecek proje başladı! İşte detaylar...

Meydana gelen depremlerden sonra birçok ilde ağır hasar meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli depremler evlerde ağır yıkıma neden olurken birçok vatandaşın evi tamamen kullanılamaz hale gelirken birçoğunun da evinde ağır hasar meydana geldi.

Şimdi de barınma konusunda zorluk çeken vatandaşlar için betorname veya prefabrik eve yapmak isteyenler ihtiyaç sahipleri için 150 lira ile 250 bin lira arasında yardım sağlayacak olan bir proje için düğmeye basıldı.

BAŞVURU İÇİN ŞARTLAR

Bahsi geçen projenin amacı ihtiyaç sahipleri için destek olarak, yaşamış oldukları zorlukların üstesinden gelme noktasında kendilerine yardımcı olmak. Bu destekten faydalanmak isteyen kişiler, belirli şartları yerine getirmeleri halinde 200 bin TL geri ödemesiz bir şekilde yardım alabilecekler. Prefabrik ev desteği almak adına öncelik olarak başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması lazım. Bunun yanı sıra da başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması, hane içerisindeki kişi başına düşen gelirin de net asgari ücretin 1/3’ünden yani 2.835.33 liradan az olması gerek.

ÖZEL ŞARTI OLANLAR

Başvuru yapacak olan kişilerin, engellilik, yaşlılık, tek ebeveynli aile( anne veya babanın bulunmaması) , dul olmak gibi özel şartlardan herhangi biri de sahip olması gerekmektedir. Prefabrik ev konusu için devletten destek almak isteyen kimseler, ikamet etmiş oldukları adreslerdeki sosyal yardımlaşma ile dayanışma vakfına müracaat ederek yardım için destek alabilirler.

TESPİT YAPILACAK

Başvuru çerçevesinde yapılan soruşturmalar sonucunda da gerekli şartları sağlayanlar için ‘muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları sağlayan hanelere’ maddesi gereğince de 200 bin TL’ye kadar nakit olarak destek verilecek. Prefabrik ev desteği almak için ilk olarak başvuru yapılması sonrasında ise belgelerin tam ve eksik olmadan hazır olması gerekmektedir. Başvuru sonrasında gerekli şartları sağlayan kişilerin tespiti yapılacak. Gerekli tespitler sonra da bahsi geçen yardım tutarı verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.