EYT maaş hesabı nasıl yapılır? İşte EYT maaş hesaplama tablosu!

EYT maaş hesabı nasıl yapılır? İşte EYT maaş hesaplama tablosu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu EYT müjdesi meclisten geçti, karar Resmi Gazete’de yayımlandı! EYT kararının resmiyet kazanmasının ardından milyonlarca EYT’li emekli olmaya hak kazandı. İlk maaşlarını almaya hazırlanan EYT’liler “EYT maaş hesaplaması nasıl yapılır?” sorusunun peşine düştü. İşte 2023 EYT maaş tablosu!

2 milyon 600 bin EYT’li, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği EYT müjdesiyle emekli olmaya hak kazandı! EYT’nin meclis görüşmeleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı, karar Resmi Gazete’de yayımlandı. EYT’nin resmiyet kazanmasıyla birlikte, milyonlarca EYT’li ilk emekli maaşını alacağı tarih için gün saymaya başladı.

Milyonlarca EYT’liyi emekli yapan kararın ardından, emekli olmaya hak kazanan kişiler “EYT maaş hesabı nasıl yapılır? EYT emekli maaşı nasıl hesaplanır?” sorularının peşine düştü. Emekliliğe günler sayan EYT’liler ne kadar maaş alacağını merak ediyor. İşte, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişliler için EYT maaş hesaplama robotu!

EYT MAAŞ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

EYT görüşmelerinin mecliste tamamlanıp kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından milyonlarca çalışan, emekli olmaya hak kazandı. 3 Mart itibariyle başlayan emeklilik başvuruları, milyonlarca EYT’li tarafından tamamlandı. İlk emekli maaşını almaya gün sayan EYT’liler, EYT maaş hesaplaması yapmaya başladı. EYT’liler, resmen emekli olduğu takdirde ne kadar maaş alacağını merak ediyor.

Emekli maaşı hesaplamalarında, çalışan kişinin sahip olduğu prim günü ve yapılan prim ödemeler büyük bir önem arz ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesinde yer alan tabloda belirtilen bilgilere göre emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi görebilirsiniz. Elbette burada yer alan bilgiler kesinlik içermez, çünkü maaş hesaplamasında prim tutarı ve günü göz önünde bulundurulur.

E – DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI YAPABİLİRSİNİZ

4B BağKur kapsamında emekli maaşı alacak olan kişiler, e-Devlet üzerinden emekli maaşı hesaplaması yapabilirler. E-Devlet’te “4B Emekli Aylık Hesaplama” kısmından, vatandaşlar kendi bilgilerini girerek ne kadar maaş alabileceğini öğrenebilirler. Bunun yanı sıra, 4A, 4B ve 4C kapsamında emekli maaşı alacak olan kişiler, emekli maaşı hesaplama robotundan da alacağı miktarı hesaplayabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.