TOKİ Çekilişi Sonrasında 500 TL İade Edilecek! Adına Konut Çıkmayanlar Kayıt Parası 500 TL’yi Nasıl Geri Alacaklar?

TOKİ Çekilişi Sonrasında 500 TL İade Edilecek! Adına Konut Çıkmayanlar Kayıt Parası 500 TL’yi Nasıl Geri Alacaklar?
Bakan Kurum tarafınca açıklama geldi! 79 şehirde işlemlerin sona erdiği açıklanırken aynı zamanda başvuru yapan kimseler için de iade yapılacağı açıklandı!

79 şehirde yaşayan milyonlarca vatandaş için ödenecek. Başvurusu olanlarda 500 lira para iadesi çekecekler. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamayla 79 şehir için TOKİ kuralarının tamamlamamış olduğunu söyledi. TOKİ’nin kuralarında sona gelindi. TOKİ kurası 79 ilde sona erdi. Bakan Kurum konuya dair açıkladı.

TOKİ ÇEKİŞLERİ BELLİ OLDU

Yükselmiş olan konut fiyatlarını bir nebzede olsa düşürmek ve aynı zamanda alt gelir grubu vatandaşların da ev sahibi olması adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafınca 250 bin sosyal konut projesi hayata geçmiş oldu. Yürütülen proje çerçevesinde 81 şehirde başvurular alınırken bu yıl başvuru parası ücreti olarak ödenmiş olan rakam herkesin başvuru yapabilmesi için de 500 lira olarak açıklanmıştı.

500 LİRA KAYIT ÜCRETİ ALINMIŞTI

Bu yıl alt gelir grubu vatandaşların ev sahibi olması için 81 il genelinde 250 bin konut projesi hayata geçirilmiş oldu. Dar gelirli olan vatandaşların ev sahibi olmasını sağlamak için 81 ilde başvuru yapılmasına imkân tanınan proje çerçevesinde 500 lira kayıt ücreti istendi. Projeye başvuru yapa fakat kura çekimi ile adına konut çıkmayan kişilere para iadesi başlamış bulunmakta.

BANKA ŞUBELERİNDEN YA DA İNTERNET BANKACILIĞINDAN

Başvuruda bulunan ve kendisi için TOKİ evi çıkmayan kişiler başvuru parası olarak yatırmış oldukları 500 TL’yi geri alacaklar. Kurada adına konut isabet etmiş olanlarda TOKİ tarafınca yapılacak bir sonraki açıklamayı beklemeyi sürdürecekler. Konut fiyatı içinde düşülecek olan 500 lira sonrası kalan tutar adına da belirlenmiş olan ödeme takvimi ile süreç başlamış olacak. Para iadesini almak istenler de başvuru yapmış oldukları banka üstünde talepte bulunabilirler.

Başvuru yapmış olan kişiler 500 lira para iadesi için başvuru yapmış oldukları banka şubesi üstünden veya internet bankaların sitesi üstünden para iadesi alabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.