Prof. Dr. Orhan Şen Uyardı! Sel Felaketi Tekrarlayabilir!

Prof. Dr. Orhan Şen Uyardı! Sel Felaketi Tekrarlayabilir!
6 şubatta meydana gelen depremlerin ardından Şanlıurfa ve Adıyaman şimdi de sel felaketi ile mücadele etmeye devam ediyor. Orhan Şen ise, tekrar selin meydana gelebileceğine dair uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen yıkıcı depremler Şanlıurfa ve Adıyaman’da da etkili olmuştu. İki ilde de henüz depremin etkileri silinmemiş iken sel felaketi meydana geldi. İki ili vuran sel felaketi on beş vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yaşanan sel felaketlerinin ardından bölgedeki hava durumu vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, bölgedeki yağışlara dair tahminlerini açıkladı. Prof. Dr. Orhan Şen, sel felaketinin tekrar olabileceğini ifade etti. Meteorolojiden gelen son hava durumu tahminlerinde 21 Mart’a kadar olan bilgiler yer aldı.

TEKRAR SEL FELAKETİ YAŞANABİLİR

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e, sel riskine dair sorular sordu. Sorulara yanıt veren Prof. Dr. Orhan Şen, Şanlıurfa bölgesi için sel uyarısı yaptı ve açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; ‘’Yarın (18 Mart) bu bölgede şiddetli bir yağış görünüyor. Özellikle Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa’nın kuzey kısmı ve ilerleyen saatlerde Şanlıurfa’da dahil olmak üzere, Malatya’nın güneyi, pazar günü de Diyarbakır ve Mardin civarında şiddetli yağış var. Bu yağış yine sel ve taşkın yapabilir. Büyük ihtimalle de öyle olacak. O nedenle dikkat etmemiz gerekiyor.’’

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Prof. Dr. Orhan Şen açıklamalarına şu bilgiler ile devam etti; ‘’Ama yarın cumartesi günü için Adana civarından başlayacak olan yağışlar Kahramanmaraş’ın doğusunda, özellikle yarın akşam saatlerinde Adıyaman, Gaziantep, Kilis de dahil olmak üzere Şanlıurfa’nın kuzey ve güney de var ama kuzeyi biraz daha fazla, Malatya’nın güneyinde yarın akşam saatlerinde çok kuvvetli yağışlar gözüküyor. Pazar sabahı da Diyarbakır, Mardin, Batman civarında kuvvetli yağış gözüküyor. Pazar gününden sonra yağıştan kurtuluyor bu bölge. Pazartesi gününden sonra yağış yok denecek kadar. Bu bölgenin yarın akşama atlatması lazım.’’ Uzman isim tarafından yapılan bu açıklamaların ardında gözler, yarın akşam için bölgede alınacak önlemlerin nasıl olacağına çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.