Saç ve Cilt Bakımında Kullanılan Bıttım Sabununun Faydaları! İçinde Birçok Minareli Barındırıyor!

Saç ve Cilt Bakımında Kullanılan Bıttım Sabununun Faydaları! İçinde Birçok Minareli Barındırıyor!
Bıttım sabunu son zamanların oldukça öne çıkan doğal ürünlerinden biri olmaktadır. Cilt ve saç bakımı için kullanılan bıttım sabunun faydaları! İşte detaylar...

Bıttım sabununun kökeni çok eski zamanlarda dayanmaktadır. Tarihte bıttım sabunu, Orta Doğu ile Akdeniz bölgesinde uzun seneler kullanımı yapılır. İlk olarak da Antakya’da yetişen bıttım ağacının meyveleri sabun yapımı için kullanılmıştır.

Antakya tarih içinde birçok medeniyet için ev sahipliği yapmış durumda ve bu medeniyetlerin kültüre yön vermiştir. Bundan dolayı da bıttım sabunu da tarihi bir ürün olarak kabulü yapılır. Bıttım sabunu içinde bulundurmuş olduğu zengin vitamin ile mineraller sayesinde cilt için besleyicidir.

BITTIM SABUNU NEDİR?

Bıttım sabunu bıttım ağacının (Pistacia terebinthus) meyvelerinden yapılmış olan doğal bir sabundur. Bıttım ağacı ülkede Doğu Anadolu bölgesinde özellikle Antakya, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi şehirlerde yetişmektedir. Bıttım meyveleri, ağacın çiçeklenmesi zamanında toplanır ve kurutulma işlemleri yapılır. Daha sonrasında ise bıttım meyveleri, ezilme işleminden geçerek ya da öğütülme işlemi yapıldıktan sonrasında sabun yapımı için kullanılır. Bıttım sabunu doğal yağlar ile antioksidanlar açısından son derece zengin olup aynı zamanda cilt ve saç bakımında çoğunlukla tercih edilmektedir.

BITTIM SABUNU FAYDALARI

Bıttım sabunu özellikler bakımından pek çok faydası vardır. İçinde bulundurduğu zengin antioksidanlar, doğal yağlar, vitaminler, cilt ile saç bakımı açısından son derece faydalıdır. Bıttım sabunu cilt bakımında sıkça tercih edilmektedir. Cilt için temizleyici olur, nemlendirici ve yenileyici özelliktedir. Bunların yanı sıra da ciltteki tahrişleri hafifletip, sivilce ve akne oluşumunun önüne geçerek cilt için koruyucu olur. Bıttım sabunu ciltteki mantar ile enfeksiyonlara karşı da etkili olmaktadır.

BITTIM SABUNU NERELERDE KULLANILIR?

Bıttım sabunu cilt ve saç bakımında kullanılmakta olan doğal bir sabundur. Bıttım ağacının meyvesinden elde edilmiş olan bıttım yağı, sabunun temel bileşenlerinden meydana gelir. Bıttım sabunu içinde vitaminler, doğal yağlar ve antioksidanlar bulundurur. Cilt içinde temizleyici görevi görüp, nemlenmesine ve yenilenmesine de yardım eder. Akne oluşumun da önüne geçmiş olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.