Cilt Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler! Kusursuz Bir Cilde Sahip Olun!

Cilt Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler! Kusursuz Bir Cilde Sahip Olun!
Sağlıklı, canlı ve kusursuz bir cilt görünümü için bakım yapmak son derece önemli. Cilt bakımı yaparken kimi hatalar ise ciltte sorunlara neden oluyor. Dikkat edilmesi gerekenler! İşte detaylar..

  Kusursuz bir cilt görünümüne sahip olmak, cildin nefes almasına yardım etmek güç içinde ciltte birikmiş olan yağ, kir ve makyaj kalıntılarını arındırmak için bakım yapmak son derece önemlidir.

Cilt bakımı yaparken de ilk olarak cilt tipinizi hakkında bilgi sahibi olmanız gereklidir. Cildiniz, yağlı, kuru, karma olabilir. Cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için açıkladık. İşte merak edilen ayrıntılar.

CİLT İÇİN BAKIM ÜRÜNÜ KULLANIRKEN DİKKAT

Cilt bakımı yapılmadan önce cilt tipi iyice belirlenmelidir. Cilt tipiniz, yağlı, hassas ve karma olabilir. Cilt tipi için gerekli araştırma yapıldıktan sonra cildinize en uygun olan ürünleri kullanmak gereklidir. Doğru bir cilt bakımı için doğru ürünleri tercih etmek gereklidir. Eğer cildiniz yağlı ise su bazlı, kuru ise yağ bazlı ürünleri tercih etmek sizin için iyi olacaktır.

PEELİNG YAPARKEN YUMUŞAK HAREKETLER İLE YAPIN

Cilt hücrelerini yenilemek, cildin taze ve canlı görünmesi için peeling yapmak gereklidir. Peeling yapmak cildi bütün ölü hücrelerden temizler. Fakat peeling yaparken de kimi noktalara dikkat etmek son derece önemlidir. Ciltte olan ölü derilerden kurtulmak için kullanılan peelinglerin sert tanecikli olmamasına dikkat etmek gereklidir. Çünkü bu tarz sert tanecikli olan peelingler cilt için tahriş meydana getirip aynı zaman da ciltte başka sorunların meydana gelmesine neden olur.

SICAK SU KULLANIMI

Cildinizi temizlerken sıcak su kullanımı yapıyorsanız cildinizin son derece hızlı bir şekilde neminin kaybolmasına ve kurumasına neden olursunuz. Cildi etkileyen en büyük faktörlerden biri de nem olmaktadır. Vücut susuz kaldığı zaman da susuzluğun giderilmesi, sonunda cildin solgunlaşmasına neden olan temel minareler ile elektrolitleri emer. Cilt bulunan nemi ve güzelliği kaybetmiş olur. Bundan dolayı da sık sık nemlendirme yaptığınızdan emin olduktan sonra sıcak su kullanımı yapmayı bırakın. Cilt sağlığı için ılık su kullanın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.