Makarna Pişirmede Yıllardır Yapılan Yanlış! Uzmanlar Bu Yöntemin Hasta Ettiğini Açıkladı!

Makarna Pişirmede Yıllardır Yapılan Yanlış! Uzmanlar Bu Yöntemin Hasta Ettiğini Açıkladı!
Yapımı oldukça kolay makarnaya tuz eklerken zamanlamaya dikkat! Yanlış zamanda makarnaya koyulan tuz sağlık açısından son derece tehlikeli olabiliyor. Uzman açıkladı! İşte detaylar...

Columbia’daki Güney Caroline Üniversitesi’nden bilim insanları musluk suyunda bulunan kimyasalların analizini yaptı. Musluk suyunda bulunan kimi kimyasalların tuz ile birleşimi sırasında zararlı olan yan ürünler meydana geldiği açıklandı. Uzmanlar bu maddelerin, kansere ve karaciğer hasara yol açabileceği konusunda dikkat çeken uyarılar yaptılar.

Araştırmayı gerçekleştiren ekip, makarnadaki bu istenmeyen bileşikleri azaltmanın ya da önlemenin dört basit yolu olduğunu söyledi.

KONUYA DAİR İKİ DENEY YAPILDI

Konuya dair baş araştırmacı Susan Richardson ile meslektaşlarının yapmış olduğu çalışmada, musluk suyunda bulunan belirli oranda dezenfektan belirlemiş oldular. Bunların tuz ile birleşmesinin ‘iyotlu dezenfeksiyon yan ürünleri’ adı verilmiş olan kimyasalları meydana getirmiş olduklarını ortaya koydu. Sonrasında ise araştırmacılar, toksinleri nasıl en azan indireceklerini öğrenmek istemiş oldular. İki deneyden sonra ekip, makarnada bulunan toksinleri ortadan kaldırmanın bilimsel olarak güvenli adımlarını ortaya koydular.

MAKARNA PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ AÇIKLADILAR

Amerika Kimya Derneği’nin internet sitesinde yayımlanmış olan basın bildirisine göre dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde açıklandı;

  • Makarnanın suyu tencerenin kapağı olmadan kaynatma işlemi görmeli.
  • Pişmiş olduğu su dökülmelidir.
  • İyotlu olan sofra tuzu makarna piştikten sonrasında konulmalı.
  • Makarnayı tuzlu su içinde kaynatmak isteyenler, koşer tuzu ile Himalaya tuzu gibi iyot bulundurmayan seçenekleri tercih etmeliler.
  • Makarna yaparken, tencerinin kapağını kapatmak, su buharının dışarı çıkmasını önlediği ve aynı zamanda sıcaklığın daha çok yükselmesini sağladığından dolayı suyun fokurdamasını sağlamının hızlı bir yoludur. Fakat bu yöntem ile sudaki toksinleri de hapsettiği ortaya çıkmış durumda.

MAKARNAYA TUZU EKLEMİN DOĞRU ZAMANI AÇIKLANDI

Üçüncü ve dördüncü tavsiyelerde ise sağlığı korumanın sırrı bulunuyor. Ekip, iyotlu sofra tuzunun makarna piştikten sonrasında eklenmesi gerektiğini açıklıyor. Ekip tarafından açıklana bilgiye göre, makarnayı kapaksız bir şekilde kaynatmak buharlaşan klorlu ile iyotlu bileşiklerin dışarı çıkmasına neden oluyor ve toksinleri ortadan kaldırmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.