Konut satışları düştü ama fiyatlar yükseldi: Artışlar önlenemiyor!

Konut satışları düştü ama fiyatlar yükseldi: Artışlar önlenemiyor!
Türkiye’de artan enflasyon ve hayat pahalılığı konut sektörüne de tesir etti. Enflasyonla beraber konut satışlarında azalma görülürken, fiyatlarda artış devam etti! Arzın azalmasına rağmen, il il konut fiyatlarının nasıl yükseldiği açıklandı. İşte o tablo…

Türkiye’de uzun süredir devam eden yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı konut sektörünü de vurdu. Marketteki reyondan akaryakıt istasyonlarına, araba fiyatlarından konuta kadar, enflasyon halkın hayatının tam ortasına tesir etti. Ekonomik olarak geçilen zorlu dönemde, konut satışlarında da düşüş gözlemlendi. Fakat buna zıt olarak, fiyatlar yükselmeye devam etti!

Türkiye’de konut arzının azalmasına karşın, konut fiyatlarında yükseliş gözlemlendi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın güncel olarak açıkladığı verilere göre, konut fiyat endeksi, Ocak ayına kıyasla %6,9 oranında artış gösterdi. Konut fiyat endeksinde yıllık olarak yaşanan artış ise tam %153,1 oldu. Konut fiyatlarındaki artışın nereye kadar devam edeceği büyük merak konusu olurken, Merkez Bankası güncel verileri il il yaşanan fiyat artışlarını da gözler önüne serdi.

İSTANBUL’DA KONUT FİYATLARI BU AY %6 ARTTI!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre, İstanbul’da sadece bu ay yaşanan konut fiyatı artışı %6 oldu. Bu verilere göre konut fiyatları, geçtiğimiz Ocak ayında %6 daha ucuzdu. İstanbul’daki konutların metrekare fiyatları da açıklandı. Buna göre, İstanbul’da yer alan konutların metrekare fiyatı 28 bin 910 TL oldu.

Semt ayrımı yapılmaksızın, İstanbul’daki evlerin ortalama fiyatı 2 milyon 891 bin TL oldu. İstanbul’dak konutlarda yaşanan fiyat artışının nereye kadar devam edeceği merak ediliyor. Merkez Bankası verileri, en büyük artışı yaşayan illerden birinin İstanbul olduğunu ortaya koydu.

ANKARA’DA ORTALAMA KONUT FİYATI 1 MİLYON 366 BİN TL OLDU!

Son güncel verilere göre, Ankara’da da bu ay konut fiyatlarında tıpkı İstanbul’da olduğu gibi %6 artış yaşandı. Ankarad’daki evlerin metrekare fiyatı 13 bin 665 lira oldu. Ankara’da ortalama olarak konut fiyatları 1 milyon 367 bin TL’ye yükseldi. TCMB verilerine göre, yıl konut fiyatlarında en çok artış yaşanan il Antalya oldu. Bu artışta, yabancı uyruklu kişilerin konut almasının katkısı büyük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.