Tiktok Kullanımı Yasaklama Talebi! O Ülke Tiktok'a Resti Çekti! Bundan Sonra...

Tiktok Kullanımı Yasaklama Talebi! O Ülke Tiktok'a Resti Çekti! Bundan Sonra...
ABD’den TİkTok için yeni karar! ABD, Çinli medya platformu TikTok’un sahibi ByteDance’den ne istedi? Eğer yerine getirilmezse ülkede kullanımının yasak olacağını duyurdu!

ABD, Çinli sosyal medya uygulaması TikTok’un sahibi olan ByteDance’den hisselerini satması için talepte bulundu. Aksi bir durumda uygulamanın bütün ülkede kullanımın yasak olacağını açıkladı. Wall Street Journal (WSJ) gazetesindeki bir habere göre, bahsi geçen isteğin Hazine Bakanlığına bağlı olan Yabancı Yatırımlar Komitesi (CFIUS) tarafınca yapıldığı açıklandı.

HİSSELERİ SATMA ŞARTI GETİRİLDİ

Yapılmış olan habere göre, TikTok uygulamasının sahibi olan ByteDance’in hisselerinin 60’ının küresel yatırımcılar için %20’sinin de şirket çalışanlarına ve geriye kalan %20’sininde kurucularına ait olduğu açıklandı. Bu çerçevede ByteDance’in hisselerini satmadığı müddetçe de, ABD’de TikTOK uygulamasının kullanıma kapatılacağı aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

TİKTOK UYGULAMASININ SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

TikTok uygulamasının sözcüsü Brooke Oberwetter, yapmış olduğu açıklamada, ‘Eğer amaç ulusal anlanmadaki güvenliği korumak ise elden çıkarmak sorun için bir çözüm olmayacaktır. Uygulamanın sahibinin değişmesi, verideki akış ya da erişimi üstünde herhangi bir yeni kısıtlama getirmiş olmaz’ ifadelerini kullandı. Sözcü, ‘Ulusal güvenlikle alakalı olarak endişeleri ele almanın en iyi yolu ise halihazırda uygulamakta olduğumuz sağlam üçüncü taraf bir izleme, inceleme ve aynı zamanda doğrulama ile Amerikalı kullanıcı verilerinin ve sistemlerinin şeffaf bir şekilde, ABD merkezli bir şekilde korunması olacaktır.’ açıklaması yaptı.

TİKTOK İNDİRME YASA TASARISI OY BİRLİĞİ İÇİNDE KABUL EDİLMİŞTİ

ABD’de 28 Şubat 2023 tarihinde, bütün federal kurumlara ait olan telefonlarda TikTok yasağının uygulanması adına da 30 gün zaman verilmişti. Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı da içinde olmak üzere pek çok devlet kurumu, Kongrede aralık ayı içinde yapılan oylama için bekleme yapmadan TikTok için yasak getirmişti. ABD Senatosu, 15 Aralık 2022 tarihinde, ‘ulusal güvenlik endişesi’ sebebi ile federal hükümet çalışanlarının devlete ait olan cihazlara TikTok indirme için yasak getiren tasarıyı oy birliği ile onaylamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.