Bakan Açıkladı! Togg İçin Bu Yıl Sonuna Kadar 5 Binden Çok Şarj İstasyonu!

Bakan Açıkladı! Togg İçin Bu Yıl Sonuna Kadar 5 Binden Çok Şarj İstasyonu!
Togg içinden bugünden itibaren ön sipariş süreci başlamış oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 5 binden çok şarj istasyonunun da faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi! işte detaylar...

Togg için ön sipariş süreci bugün başladı. Fiyat listesi, başvuru için gerekli şartlar ve özellikleri tümüyle netlik kazanan yerli otomobil için de şimdi de şarj istasyonu konusunda harekete geçildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya dair açıklama yaptı. Bakan Varank, bu yılın sonuna kadar 2 binden çok yüksek olacak şekilde, 5 binden çok şarj istasyonunun faaliyette olacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

ÖN SİPARİŞE AÇILDI

Togg için fiyat, başvuru ve satış sürecine dair bütün ayrıntılar netlik kazanırken şarj istasyonlarına dair de son derece önemli bir açıklama gündem de yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 81 il için yayılacak araç şarj istasyonlarının sayısının da yükseleceğini açıkladı. Bakan Varank, ‘ Türkiye’nin otomobili olan Togg için ön siparişler bugünden itibaren başlamış durumda. Bakanlığımızın da destekleri ile kurulmuş olan 1574-1 hızlı şarj istasyonun kullanıma sunulması adına da hazırlıklar büyük bir ölçüde sona erdi’ ifadelerine yer verdi.

İKİ BİNDEN ÇOĞU YÜKSEK HIZLI OLACAK

Bunun yanı sıra da içinde bulunduğumuz 2023 yılının sonuna kadar da 2 binden çok yüksek hızlı olmak üzere, 5 binden çok şarj istasyonunun faaliyet geçmesini öngörmüş olduklarını açıkladı. Bu yılın sonuna kadar birçok şarj istasyonu kullanıma açılacak.

28 DAKİKADAN KISA SÜRECEK

Togg T10X, hızlı şarjı ile 28 dakikadan daha kısa bir zaman içinde %20’dan %80 oranına kadar batarya doluluk seviyesine ulaşmakta. Bu durumda kullanıcılar uzun yolculukları anından kısa bir kahve molası verdikleri anda, dinlenirken akıllı cihazları da yolculuğun kalan bölümü için hazır bir duruma gelecektir. Bunun yanı sıra da kullanıcılar, sıfır emisyon salımı ile de çevre dostu bir yolculuğun tadına varmış olacaklar.

Togg için bugün ön siparişler açılmış durumda. Ön sipariş sonrasında, otomobil kullanıcıları ile buluşmaya adım atacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.