Gaziantep'te Deprem Sonrası Prefabrik Evlere Büyük İlgi! Prefabrik Evlere 200 Bin Tl Destek! Tek Şart Açıklandı!

Gaziantep'te Deprem Sonrası Prefabrik Evlere Büyük İlgi! Prefabrik Evlere 200 Bin Tl Destek! Tek Şart Açıklandı!
Depremlerde sonra yapılan yardımlara bir yenisi daha geldi. Devlet tarafından prefabrik ev yapmak isteyenler vatandaşlara yönelik yardım! İşte detaylar!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında hem afet bölgesine hem ülke genelinde devlet yardımları hız kesmeden sürüyor. Betorname veya prefabrik eve yapmak isteğinde olan ihtiyaç sahipleri için devlet desteği gündeme geldi. İhtiyaç sahipleri için 150 ile 200 bin lira arasında yardım sağlanacak olan projede evsiz kalmış olan ya da evinde ağır hasar olan vatandaşların maddi açıdan zorda kalmadan güvenli bir barınak elde etmesi dair hedef bulunmakta.

YARDIMDAN KİMLERİN FAYDALANACAĞI AÇIKLANDI

Evi oturulamayacak derecede eski olan, bakımsız ile hasarlı binalarda yaşamakta olan ihtiyaç sahiplerine verilen desteği alabilmek adına başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, hane içerisindeki kişi başına denk gelen gelirin de net asgari ücretin 1/3’ünden yani 2.835.33 liradan az olması lazımdır.

Bunun yanı sıra da yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli olma( anne veya babasının olmaması), dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine de sahip olunması gerekli görüldüğü hibe desteğine başvuru yapan kişi, onarımı yapılacak olan evin veya prefabrik ev yapılacak arsanın hepsine sahip olduğunu göstermekte olan tapu ile başvuru yapabilir.

200 BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Prefabrik ev konusunda devlet desteği almak isteyen kimseler, ikamete etmiş oldukları adreslerde sosyal yardımlaşma ile dayanışma vakfına müracaat yaparak yardımdan faydalanma imkanı elde etmiş olur. Başvuru çerçevesinde yapılmış olan soruşturmalar sonucunda gerekli şartları sağlamış olanlara ‘muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları taşıyan hanelere’ maddesi gereğince 200 bin TL’ye kadar nakit destek verilecek.

İMAR İZNİ BULUNMAYAN ARAZİYE PREFABRİK EV YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Müstakil ile tak katlı olması nedeniyle yasal esneklikler sağlanacağı düşünülmekte olan prefabrik evler ya da gecekondular betonarme ile çok katlı yapılarda aynı kanuna tabii tutulacak. Ev inşa edilecek arsanın imar iznine dair bilgiyi yerel belediyeden öğrenme imkanı vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.