Gaziantep İslahiye’de Depremin Ağır Yıkımı Gözler Önüne Serildi! ‘Deprem Değil Kıyamet’ Dedi!

Gaziantep İslahiye’de Depremin Ağır Yıkımı Gözler Önüne Serildi! ‘Deprem Değil Kıyamet’ Dedi!
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen şiddetli depremlerden etkilenen illerden biri de Gaziantep oldu. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bağlı olan Çerçili Mahallesi’nde depremlerin etkisi ağır oldu! İşte detaylar...

Güneydoğu’da meydana gelen depremlerden sonra, birçok ilde ağır yıkım yaşandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Gaziantep’te ağır hasar alan illerden biri oldu. Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı olan Çerçili Mahallesi’nde depremlerden sonra meydana gelen yarık ile çöküntüler gün yüzüne çıktı. Mahalle muhtarından konuya dair açıklama geldi.

MAHALLE MUHTARI AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan depremlerden sonda Gaziantep’in birçok yerinde ağır yıkım yaşandı. Ağır yıkımın meydana geldiği şehirde, İslahiye ilçesine bağlı olan bir mahallede meydana gelen yarık ile çöküntü görüntüleri dehşete düşürdü. Çerçili Mahallesi’nin muhtarı olan Savaş Kuş, ‘Yaşanan depremlerden günler sonrasında deden kalmış olan araziye geldik. Toprak kaymalar, 1 ile 2 metre kadar da yarılmalar yaşanmış’ açıklaması yaptı.

CAN KAYIPLARI YAŞANDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı olan Çerçili Mahallesi’nde kimi evlerde yıkım meydana geldi. Kimi evler ağır hasar alıp kullanılamaz duruma gelirken kimi evler de ise hafif hasar meydana gelmiş oldu. Yaşanan depremlerden sonra can kayıplarının olduğu kimi evlerin oldukça ağır hasar almış olduğu mahallede bir evin bahçesinin ortalama olarak 1 metre kadar çökmüş olduğu, yer yer de yarıkların meydana geldiği görüldü.

14 EV YIKILDI

Ağır hasar alan mahallenin muhtarı Savaş Kuş, depremde mahallede 14 tane evin yıkılmış olduğunu ve aynı zamanda 10 kişinin de hayata veda ettiğini açıklarken, köyün içinde 14 tane evinde ağır hasarlı olduğunu açıkladı. Acil bir şekilde yıkılacak olan binalarda yıkım işlemlerinin sona erdiğini ifade eden mahalle muhtarı, şu ifadelere yer verdi; ‘Meydana gelen depremden günler sonrasında deden kalmış olan araziye geldik. Toprakta kaymalar, 1 ile 2 metre kadar da yarılmalar meydana gelmiş. Deprem oldukça sıkıymış, tarlanın içinde oval şeklinde daireler çizilmiş, köyün her tarafına etkisi olmuş. Bu deprem değil, kıyamet’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.