Açıklanan Hac Kurası Sonrasında Hacı Adaylarının Merak Ettiği Gerekli Malzemeler! İşte İhtiyaç Listesi!

Açıklanan Hac Kurası Sonrasında Hacı Adaylarının Merak Ettiği Gerekli Malzemeler! İşte İhtiyaç Listesi!
Kutsal topraklara gidip Kabe’yi görmek isteyenler hacı adaylarının gitmeden önce hazırlık yapması gerekiyor. İşte yapılması lazım olan o hazırlık için liste! İşte detaylar...

Hac ibadetini yerine getirmek için yola çıkacak olan hacı adaylarının hem gitmeden önce hem de yanlarından götürmeleri gereken malzemeler bulunmaktadır. Mekke yolcuları hac ibadetini için yanlarından olması gerekenler hakkında araştırmalar yapmaktalar. Mart 2023 Çarşamba günü açıklanan hac kurası sonrasında hacı adaylarının heyecanı başlamış oldu. İşte hacı adayları için gerekli olan o liste!

TAVAF İÇİN PATİK

Tavaf patiği, hav ya da umre ziyaretlerinde Kabe’nin etrafında tavaf ibadetini yerine getirmek için kullanılan özel ayakkabılar olmaktadır. Tavaf patikleri, Kabe’nin etrafındaki zemini kayganlaştıran maddelerin temizlenmesi ve ziyaretçilerin de ayaklarını koruması için kullanımı yapılır. Tavaf patikleri genellikle sadece bir kullanımlık olarak tasarımı yapılmıştır. Birçok hacı ya da umre ziyaretçisi tarafından da kullanılır.

İHRAM İÇİN KEMER

İhram kemerleri, ihram kaftanını ve sarığı bir arada tutmak ve vücudun etrafında sıkıca sarılmasını sağlamak adına kullanılır. Genellikler beyaz renkte olan ihram kemeri, bel bölgesindeki gevşek olan kumaşın sıkışmasını önleyip giysinin oldukça rahat bir şekilde oturmasına yardım eder. İhram kemeri, hac ile umre ibadeti anında taş toplama ve kurban kesimi gibi ibadetler için de kullanılır.

İHRAM

İhram, hacca gidecek olan hacı adaylarının kesinlikle yanından olması gereken malzemelerden biri olmaktadır. İhram hac ibadetini yapmak için giyilmekte olan bir çeşit giysidir. Erkeklerin ihramı iki parçadan meydana gelir. Dikişsiz olur beyaz renktedir. Kadınlar için de özel bir ihram bahsi yoktur ama genellikle uzun ve beyaz giysiler tercih edilir. İhram giyildiği zaman tırnak kesilmez, tıraş olunmaz. Bunlar yasaktır. İhramdan çıkarken de belli bir miktar saç kesimi yapılmalıdır. İhramda olan kişilerin kavga etmesi ve küfretmesi durumunda ise ceza uygulanır. İhram giymek haz için farzlardan biri olmaktadır. Her hacı adayı yanında ihram götürmeyi unutmamalıdır.

Bunların dışında, seccade, tesbih ve Kuranı Kerim götürülebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.