Yapılandırma İle Siz De Emekli Olabilirsiniz! Sosyal Güvenlik Kurumu Yapılandırmanın Detaylarını Aktardı!

Yapılandırma İle Siz De Emekli Olabilirsiniz! Sosyal Güvenlik Kurumu Yapılandırmanın Detaylarını Aktardı!
14 milyon 600 bin kişi yapılandırmadan yararlanabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, yapılandırmaya dair avantajları açıkladı. Yapılandırma kapsamına giren kalemler tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Uzun bir süreci kapsayan EYT düzenlemesini kabul edilmesiyle birlikte milyonlarca kişi emeklilik hayalini gerçekleştirdi. 3 Mart gününden itibaren birçok kişi kabul edilen EYT düzenlemesi kapsamında emekli olabilmek için başvurularını yapmaya başladı. Birçok EYT’li çalıştıkları yerden maaşlarını almaya devam ederken aynı zamanda, emekli maaşı almaya da hak kazandı.

Gündemde olan emeklilik konusuna dair Sosyal Güvenlik Kurumu, yapılandırma ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Hem sağlık sigortası hem de sigorta primi konusunda borcu olan 14 milyon 600 bin kişiyi ilgilendiren yapılandırmalara ait ek taksitle peşin ödemeler haziran ayında başlıyor. Bu kapsamda kısmi ve part time çalışanlar da primlerini tamamlayabilecek.

AVANTAJLARI SGK AÇIKLADI

Yapılandırmaya dair avantajlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklandı. Yapılan açıklamalarda sigortanın yanı sıra, sosyal güvenlik destek priminin, işsizlik sigortasının, idari para cezalarının ve iş kazası gibi borçların yapılandırma kapsamında yer aldığı bildirildi. Aynı zamanda, gelir testinin sonucuna göre ev içerisindeki kişi başına düşen gelir brüt asgari ücretin üçte birinin altında çıkan vatandaşların ise, genel sağlık sigortası borçlarının silineceği de açıklandı. Geliri ilgili tutarın üzerinde olan vatandaşlar, anaparayı 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri ile gecikme zammı da alınmayacak.

BU TARİHLERE DİKKAT

2008 yazından sonra isteğe bağlı sigorta primlerini sigortalılık süresinden sayılması için 12 ay içerisinde bu tutarların yatırılması gerekiyor. Aynı zamanda, emeklilik dilekçesi borcun ödendiği tarihte geçerli olacak ve emekli aylığı borcun ödendiği tarihi takip eden ayın başında başlatılacak. İsteğe bağlılıkla birlikte primin kendisini yatıranlar mart ayında itibaren başvurmaları durumunda, 2023 yılının Nisan ayından sonraki aylara ait prim borçlarını da yapılandırılabilecek. Nisan ayından sonra başvuru yapan kişiler ise, 2022 yılının haziran ayından sonraki primlere yatırabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu açıklamalarda yer alan ilgili tarihler, işlemleri gerçekleştirecek vatandaşlar tarafından dikkate alınmalı ve işlemlerin belirtilen tarihler içerisinde gerçekleştirilmesine özen gösterilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.