ABD’nin Banka Sorunu İsveç’e Yansıdı! Avrupa Borsasında Panik Havası Başladı!

ABD’nin Banka Sorunu İsveç’e Yansıdı! Avrupa Borsasında Panik Havası Başladı!
Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük bankalardan biri olan Silicon Valley Bank’ın iflas ettiği haberi gündeme gelmiştir. ABD’de yaşanan banka sorunlarının ardından şimdide Avrupa’da banka sorunları meydana gelmeye başladı. İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen banka iflaslarının ardından, İsveç merkezli Credit Suisse Bankası’nın hisselerinde de aşağı yönlü hızlı hareketler başladı. Credit Suisse bankasının en büyük ortağı olan Suudi Ulusal Bankası, sermaye arttırımı yapmayacaklarını açıkladı.

Suudi Ulusal Bankası tarafından yapılan sermaye arttırımı yapılmayacağı açıklamasının ardından, gerilemeler yaşanmaya ve Avrupa borsasında panik havasının yaşanmaya başlaması meydana geldi. Bu açıklamanın ardından aynı zamanda, Credit Suisse bankasının hisse senedi fiyatlarında da yüzde 25 oranında düşüşler yaşanmaya başlandı. Credit Suisse bankasının hisse oranlarındaki düşüşler, yaşanan paniğin daha da artmasına neden oldu.

DEVRE KESİCİ UYGULANDI

İsveç merkezli Credit Suisse, Societe Generale ile birlikte birçok İtalyan bakasının hisselerine Avrupa bankacılık sektöründe yaşanan hızlı düşüşün ardından devre kesici uygulandığı açıklandı. Yaşanan olaylara dair yapılan yorumlar arasında Avrupa finans sektöründe, Silicon Valley Bank’ın iflası sonrasında zincirleme bir etki sonucu oluşan bir kargaşanın içerisinde olunduğu belirtildi. Avrupa bankalarının da sorunlar ile karşı karşıya kalacağı yapılan yorumlar arasında yer aldı. ABD’de başlayan banka krizlerinin ardından Credit Suisse başta olmak üzere birçok bankanın hissesinde aşağı yönlü hızlı düşüşler kaydedildi. Piyasa yorumcuları ise, bu olayın münferit bir olay olmadığını ve bulaşma etkisi konusunda endişelerinin olduğunu ifade etti.

SON ZAMANLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

Credit Suisse hisselerinde yüzde 25 oranında ciddi bir düşüş kaydedilirken, 2 İsviçre frangının altındaki fiyatları ile tüm zamanların en düşük seviyesine gerilediği ve hisse için devre kesici uygulandığı açıklandı. Credit Suisse’nin en büyük yatırımcısı olan Suudi Ulusal Bankası Başkanı Ammar Al Khudairy, Yeni bir likidite çağrısı olması bankaya daha fazla fon aktarmayı bacaklarını söyledi ve konuyla ilgili olan endişelerin artmasına neden oldu. Suudi Ulusal Bankası Başkanı Ammar Al Khudairy, bu kararın gerekçesi olarak ise, daha fazla fon aktarımının yüzde 10 payın üzerinde çıkacağını ve bunun bir düzenleme sorunu olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.