Derisinde Su Toplaması Olanlar Dikkat! Hemen Bu Tedavilerle Sorundan Kurtulun: Çok Kolay Uygulama…

Derisinde Su Toplaması Olanlar Dikkat! Hemen Bu Tedavilerle Sorundan Kurtulun: Çok Kolay Uygulama…
Çok sık karşılaşılan deride su toplaması durumuna karşı en etkili tedaviyi sizlerle paylaşıyoruz. Su toplaması nasıl oluşur? Su toplamasına ne iyi gelir? Bu dertten kurtulmak için haberimizi okumaya devam edin. İşte detaylar...

Ciltte kabarcıklanma, çeşitli faktörlerin neden olabileceği yaygın birdurumdur. Genellikle cilt

yüzeyinde ağrılı ve rahatsız edici olabilen küçük sıvı dolu kabarcıklar olarak kendini gösterir. Kabarma nedenleri, basit cilt tahrişinden otoimmün bozukluklar veya enfeksiyonlar gibi daha ciddi tıbbi durumlara kadar değişebilir.

SU TOPLAMASI NASIL OLUŞUR?

Deri insan vücudunun en büyük organıdır ve birincil işlevi vücudu zararlı patojenlere ve yabancı maddelere karşı korumaktır. Cilt, fiziksel veya kimyasal bir saldırıya maruz kaldığında, bir kabarcık oluşumuyla sonuçlanan bir dizi fizyolojik değişikliğe uğrar. Gerçek kabarcıklanma mekanizması, tabakalar arasında sıvı birikmesi nedeniyle derinin üst tabakasının (epidermis) alt tabakadan (dermis) ayrılmasını içerir. Sıvı, vücut hasarlı bölgeyi onarmaya çalıştığında oluşur ve genellikle serum veya kan plazmasından oluşur.

Kabarma, cilt uzun süreli sürtünme veya sürtünmeye (dar ayakkabılardan kaynaklanan su toplaması durumunda olduğu gibi), aşırı sıcağa (güneş yanığı kabarcığı durumunda olduğu gibi), soğuk havalara, tahriş edici kimyasallar veya bitkilerle temasa, viral etkilere maruz kaldığında meydana gelebilir. su çiçeği veya zona gibi enfeksiyonlar ve pemfigus ve pemfigoid gibi bazı otoimmün bozukluklar.

DERİDE SU TOPLAMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Kabarcıkları önlemek veya tedavi etmek için etkilenen bölge temiz ve kuru tutulmalıdır. Blister yırtılmamışsa, enfeksiyondan kaçınmak için sağlam bırakılmalıdır. Bununla birlikte, kabarcık rahatsızlık veya ağrıya neden oluyorsa, bir doktor veya eğitimli bir sağlık uzmanı tarafından boşaltılabilir. Blisterin boşaltılması, açık yaraya bakteri girmesini önlemek için steril koşullar altında yapılmalıdır. Sıvı boşaltıldıktan sonra, enfeksiyonu önlemek ve iyileşmeye yardımcı olmak için alan steril bir pansumanla kapatılmalıdır.

Hafif kabarcık vakaları için, cildi losyon ve kremlerle nemlendirmek yardımcı olabilir. Soğuk kompres uygulamak veya soğuk bir banyo yapmak da kabarcıklarla ilişkili kaşıntı, yanma veya ağrıdan kurtulma sağlayabilir. Rahatsızlık için reçetesiz satılan ağrı kesiciler de kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.