Gaziantepli Ünlü İsimlerin Bekleyişi Sürüyor! Deprem Onlardan Da Çok Şey Götürdü!

Gaziantepli Ünlü İsimlerin Bekleyişi Sürüyor! Deprem Onlardan Da Çok Şey Götürdü!
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerimiz arasında Gaziantep’te yer aldı. Gaziantepli olan birçok ünlü isim, memleketlerinin halini üzülerek takip ediyor. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşandı. Sadece dokuz saat ara ile meydana gelen iki büyük deprem, dünya üzerinde meydana gelen en büyük kara depremleri arasında yer aldı. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremleri, on bir ilimizde büyük yıkımlara neden oldu.

Depremlerin etkili olduğu iller arasında Gaziantep’te yer aldı. Birçok vatandaşımız gibi ünlü isimler de depremler nedeni ile memleketlerindeki yakınlarından bazılarını maalesef kaybetti. Gaziantepli ünlü isimler arasında sevilen oyuncu Alican Yücesoy’da yer alıyor. Ünlü ismin anne tarafı Bulgaristanlı ancak baba tarafı Gaziantepli.

KIRK BEŞ BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Meydana gelen iki büyük deprem nedeni ile binlerce bina yıkıldı ve birçok vatandaşımız enkaz altında kaldı. Kahramanmaraş depremleri nedeni ile kırk beş binin üzerinde vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Gaziantep’te de büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından hayatta kalabilen depremzedeler, bölgede kurulan çadır kentlerde ya da konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gaziantepli olan ünlü isimler ise, bölgedeki hemşerilerine ve yakınlarına yardım etmeye devam ediyor. Bu isimler arasında; Burak Özçivit, Tansel Öngel, Ebru Gündeş, Emre Belözoğlu, Gökhan Özoğuz, Hakan Özoğuz, Hazal Kaya ve Mehmet Dinçerler gibi isimler yer alıyor.

YAĞMUR ATACAN İLK GÜNDEN BERİ BÖLGEDE YER ALDI

Aslen Gaziantepli olan bir diğer ünlü isim ise, oyuncu Yağmur Atacan. Yağmur Atacan ve arkadaşları depremlerin meydana gelmesinin hemen ardından yardımları ile birlikte yola çıktı ve deprem nedeni ile ulaşılamayan köylere gitmeye başladı. Uzun süre deprem bölgesinde yardım ulaştırma çalışmalarına katılan Yağmur Atacan, 1983 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Bu isimlerin yanı sıra; Nail Kırmızıgül, Edip Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram ve Kenan Doğulu gibi ünlü isimlerde Gazianteplidir. Birçok ünlü isim, Kahramanmaraş depremlerinin meydana gelmesi ile memleketleri Gaziantep için yardım çalışmalarında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.