Depremden Etkilenen Gaziantepliler Dikkat! Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır, Fiyatı Ne Kadar? Uzman İsim Açıkladı...

Depremden Etkilenen Gaziantepliler Dikkat! Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır, Fiyatı Ne Kadar? Uzman İsim Açıkladı...
Ülkede meydana gelen depremler sonrasında bina güçlendirme maliyetleri konuşulmaya başlandı. Uzman isim tarafından ise bina güçlendirme maliyetleri hakkında merak edilenler açıklandı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında, bina güçlendirme konusu gündemden düşmeyenler arasında yer aldı. Bina güçlendirme yapmak için başvurular bir hayli çoğaldı. Depremler sonrasında elli bine yakı vatandaş hayatını kaybetti.

Oturdukları şehirlerde önlemli davranmak isteyen vatandaşlar da binalarının nasıl güçleneceği hakkında araştırmalar yapıp maliyetlerini merak etmekte. Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan ise konuya dair merak edilenleri açıkladı. İşte detaylar!

DEPREMLERDEN SONRA VATANDAŞLAR BİNALARIN SAĞLAMLIĞI KONUSUNDA ENDİŞELİ

Bina güçlendirme maliyetlerini ne kadar olduğu, ülkede yaşanan depremlerden sonra merak ediliyor. Daire sahipleri tarafından olası bir depreme oturdukları yer güçlendirilmek istenmekte. Bina güçlendirme için maliyeti de DEGÜDER Başkanı Türkkan açıkladı. Uzman isim bina güçlendirme maliyetinin ortalama olarak ne kadar olduğuna dair ayrıntıları açıkladı.

BELEDİYELERE YAPILAN BİNA İNCELEMESİ İÇİN BAŞVURULAR YOĞUNLUK OLUŞTURDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, birçok yıkım yaşandı. Vatandaşlar da yaşamış oldukları binaların güvenirliliğini, sağlamlığını sorgulamaya başlamış oldular. Belediyelerde bina inceleme başvurunda bulunan birçok vatandaş bir yandan da oturmuş oldukları binaların olası bir depreme karşı nasıl dayanıklı olabileceğini merak ediyor.

UZMAN İSİM BİNA GÜÇLENDİRME MALİYETİNİ DAİRE BAŞINA AÇIKLADI

Bina güçlendirme için maliyet konusun bilgi veren uzman isim şunları ifade etti; ‘Güçlendirmenin kendisi aşağı yukarı daire başına 250 bin lira mertebesinde tamamlanmış olur. Fakat vatandaş burada çalışma yapıldıktan sonra doğramalarını değişmesini istemekte. Yerdeki parkesinin de değişmesini istiyor. Bununla ilgili olarak da daire başına bir maliyet çıkmakta. Daire başına 100 ile 150 bin liralık ek maliyet çıkmış olmakta. İnsanlar bu işin sonun sağ salim bir şekilde dışarı çıkma imkânı olur. Beli bina hasar alır ama insanlar içinde sağlıklı bir şekilde yaşamaya da devam eder.’ dedi.

Uzman isimden gelen açıklamaya göre, bina güçlendirme maliyeti daire başına ortalama olarak 250 bin lira civarında olmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.