Gaziantep'te Yaşayanları AFAD Uyardı! Hava Durumu Değişiyor! Sele Karşı Dikkat!

Gaziantep'te Yaşayanları AFAD Uyardı! Hava Durumu Değişiyor! Sele Karşı Dikkat!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ile Kahramanmaraş çevrelerinde yağışların yarına kadar devam edeceğini açıkladı. Vatandaşların dikkatli olması gerekmekte! İşte detaylar...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan uyarı geldi! Deprem bölgesi için yağışların etkili olacağı yönünde uyarılar gündemde yer aldı. Etkili olan yağışların yarın da devam edeceğine dair açıklamalar yapılarak, vatandaşların tedbirli olması gerektiği söylendi.

‘TURUNCU YAĞIŞ’ İÇİN UYARILAR YAPILDI

AFAD’ tarafınca gündeme gelen yazılı açıklamada, dün ile bugün Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgeleri adına SMS ile sosyal medya kullanılarak iletilen ‘turuncu yağış’ uyarısının etkisini devam ettiği açıklandı. Bu bölgedeki vatandaşlar önceden uyarıldı. ‘Turuncu yağış’ olarak adlandırılan yağışlar için vatandaşların dikkatli olup tedbirli davranması yönünde uyarılar gündem de yer aldı. Birçok iletişim kanalı kullanılarak uyarı mesajları bölgedeki halka iletilmiş oldu.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞLAR MEYDANA GELDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada, meydana gelecek olan yağışların Mardin, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ile depremlerin merkez ili olan Kahramanmaraş çevrelerinde yarına kadar oldukça kuvvetli bir şekilde yer yer şiddetini daha da artırarak olması beklendiği açıklandı. AFAD, deprem bölgesi için yağış beklentisi uyarısı yaptı. Bölgedeki kimi illerde vatandaşlar uyarıldı. Yağışların çok kuvvetli olup aynı zamanda yer yer bu kuvveti artıracağı açıklandı. Üstelik yağışların yarına kadar da etkisinin süreceği bildirildi.

AFAD deprem bölgesi için kuvvetli yağış uyarı yaptı. Sel, suların basma durumu, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi birçok olumsuz hava şartlarına karşı da dikkatli olunması istendi. Kuvvetli olması beklenen yağışlar anından kuvvetli rüzgar ile diğer birçok daha durumu da meydana gelebilir.

GAZİANTEP HAVA DURUMU

Gaziantep hava durumu ise şu şekilde belli oldu;

  • 15 Mart Çarşamba: Yer yer yoğun yağmur ile açık hava
  • 16 Mart Perşembe: Parçalı bulutlu ve yağmur ihtimali
  • 17 Mart Cuma: Bulutlu ve yağmur var, gök gürültüsü de muhtemel
  • 18 Mart Cumartesi: Yağmur ve gök gürültüsü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.