Deprem Bölgesi İçin Önemli Açıklamalar! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Toplam 30 Milyarlık Ödeneği Açıkladı!

Deprem Bölgesi İçin Önemli Açıklamalar! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Toplam 30 Milyarlık Ödeneği Açıkladı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan depremzede vatandaşlar için önemli bilgiler geldi. Oktay, AFAD Genel Merkezi’nden yapmış olduğu konuşmada destek ödemelerini açıkladı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilemiş olduğu 11 şehirde enkaz kaldırma ile ağır hasarlı binaların yıkımları devam ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, önemli açıklamalar yaptı. Oktay, AFAR Genel Merkezi’nde yapmış olduğu konuşmada, deprem bölgesinde enkazın %20’sinin kaldırıldığını ifade ederken aynı zamanda destek ödemeleri hakkında de bilgi verdi.

BASIN TOPLANTIIS YAPILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘ Türkiye Tek Yürek çerçevesinde taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL’nin 74 milyar 118 milyon 164 bin TL yatmış durumda. Toplanmış olan yardımın her bir kuruşu depremzedeler için kullanılıyor’ açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) basın toplantısı gerçekleştirdi.

‘DEVLET MİLLET EL ELE’

Oktay, afet yönetimi ile koordinasyon çalışmaların ara vermeden devam ettiği açıklarken, ‘Devlet ile millet olarak tek yürek yaralarımızı sarıp, depremden kurtulan vatandaşlarımızın tekrardan hayat tutunması için çabalıyoruz. Afet Bölgesini 360 derece olarak sürekli taramaktayız. Sorunlar ile geliştirme alanlarını devamlı olarak tespit edip ve çözümler için adımlar üreterek yola devam etmekteyiz. Bütün bakanlıklarımız, kurum ile kuruluşlarımız, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarımız bir yaraya daha merhem olmak adına insanüstü bir çaba içinde.

Kahraman ordumuz, Mehmetçiğimiz, jandarma, güvenlik güçleri ile sağlık ordumuz da eğitim ordumuz da üzerine düşmüş olanı 11 şehrimiz içinde yapmaya devam etmekte. Depremden etkilenen şehirlerimiz için hem gönlünü hem canını ve malını ortaya koyarak yardıma koşan binlerce insanımız oldu. Yüzyılın depremi nedeni ile vicdanları ayaklanmış olan milletimiz, bu büyük acıyı bir damla da olsa dindirebilmek adına elinden geleni yapmış ve yapmaya devam etmektedir’ dedi.

AFAD ÜZERİNDEN DESTEK TUTARI

Depremden etkilenmiş olan iller için AFAD tarafından 22 milyar 328 milyon 330 bin 574 TL olmak üzere kamu kurum ile kuruşları tarafında toplam 30 milyar 795 milyon 500 bin TL ödenek gönderildiği de açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.