Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Müjdeyi Verdi: 10’ar Bin Liralar Hesaba Yattı: Borçlar Erteleniyor…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Müjdeyi Verdi: 10’ar Bin Liralar Hesaba Yattı: Borçlar Erteleniyor…
Fuat Oktay depremden sonra yapılan açıklamalar ile alakalı önemli açıklamalar yaptı ve hesaplara 10’ar bin liraların yattığını söyledi. Destekten kim yararlandı? İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son depremden etkilenen hanelere yapılacak destek ödemelerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Hane başına 10 bin liranın hesaplarına yatırıldığını belirtti. Oktay ayrıca Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan 115 milyar liranın 74 milyar lirasının deprem bölgesine aktarıldığını açıkladı. Bunun yanı sıra Oktay, organize sanayi bölgelerindeki borçların bir yıl süreyle ertelendiğini de duyurdu.

ACİL HASARLI KONUT SAYISINI AÇIKLADI

Depremde zarar gören acil hasarlı bina sayısını da açıklayan Okyay şu ifadelere yer verdi:

“Depremden zarar gören 653 bin enkazın yüzde 20'sini başarıyla kaldırdık. Hasar tespitlerimiz kapsamında 1 milyon 805 bin 842 adet bina ile 5 milyon 242 bin 140 bağımsız bölümü inceledik. Bu binalar arasında 653 bin konut acil, ağır, yıkılmış veya orta hasarlı olarak belirlendi.

Bu konuda TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla iş birliği yaparak 35 bin konut yaptık. Evim Evin Olsun kampanyamızla şimdiden 6 bin 946 kişiyi 15 bini aşkın eve yerleştirdik. Eğitimin kesintisiz devam etmesi için EBA'ya bağlı geçici barınma merkezlerinde televizyonlar kurduk. Güvenli ve emniyetli bir eve sahip olmanın önemini anlıyoruz ve etkilenen herkes için bu hedefe ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz”

DESTEK ÖDEMELERİ YATIRILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay destek ödemeleri ve bölgeye yapılan yardımlar hakkında şu ifadeler yer verdi:

“ AFAD depremin etkilediği şehirlere 30 milyar 795 bin 500.000 lira gibi mühim bir yardım sevk ederken, kamu kurumları ve kuruluşları 22 milyar 328 bin 330.574 TL yardım yaptı. Depremden sağ kurtulan 1.376.947 aile, hesaplarına yatırılan 10.000 TL hane halkı destek ödemesi aldı.

Türkiye Tek Yürek kampanyası da depremzedelerin desteklenmesinde önemli bir rol oynadı. Bugüne kadar 74.118.164.000 lirası yatırım yapılan kampanyaya toplam 115.146.528.000 lira taahhüt edildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.