Gaziantepli öğrencilere burs için haber, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden geldi! 1.000 TL ödeme yapılacak; başvuru şartı var!

Gaziantepli öğrencilere burs için haber, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden geldi! 1.000 TL ödeme yapılacak; başvuru şartı var!
Öğrencilere maddi destekte bulunmaya ilişkin karar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yeni destek türüne ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…

Yaşanan deprem felaketinden en ağır yaraları alan illerden biri de kuşkusuz Gaziantep oldu. Manevi olarak ciddi can kayıplarının yaşandığı Gaziantep’te aynı zamanda maddi hasarlar da oluştu. Her bölgede olduğu gibi depremden en çok etkilenen kesim, Gaziantep’te de çocuklar ve gençler oldu. Bir yandan depremi atlatmaya çalışan çocuklar ve gençler, bir yandan da yaklaşan sınavlara çadırlarda çalışmaya başladı.

Gaziantep’te devam eden normale dönüş çalışmaları kapsamında seferber olan kamu kurum ve kuruluşları, konteyner bina yapımlarına başladı. Çalışmalar devam ederken, bir yandan da çadırda yaşayan ve sınava hazırlanan öğrencilerin azmi dikkat çekti. Bu azim karşısında hemen devreye giren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere ek bir burs yardımı yapma kararı aldı. Açıklama Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’den geldi. İşte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs şartları…

BURS, LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERİLECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin lise ve üniversite öğrencilerine burs verme kararı aldığını bildiren Fatma Şahin, yaptığı açıklamada, Gaziantep’te depremden en çok etkilenen ilçelere işaret etti. İkametgahı Nurdağı ve İslahiye’de bulunan öğrenciler için burs vereceklerini duyuran Başkan Fatma Şahin, lise öğrencilerine 600 TL; üniversite öğrencilerine ise 1000 TL nakdi olmak üzere yardımda bulunacaklarını bildirdi. Fatma Şahin, aynı zamanda öğrenci burslarına başvuruya ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi.

BURS BAŞVURULAR İKİ AYRI ŞEKİLDE YAPILABİLECEK

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 11. ve 12. sınıfta örgün eğitim gören öğrencilere toplam 1200 TL olarak ödenen bursun devam ettiğini bildiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, başvuruların ‘ALO 153’ çağrı hattı üzerinden ya da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ‘ Kadın Dostu Kent’ uygulaması içerisinden yapılabileceğini ifade etti. Yeni kararı geçtiğimiz gün duyuran Şahin’in açıklamalarında; “Bir karar aldık. 9’uncu, 10’uncu, 11’inci, 12’nci sınıftaki Nurdağı ve İslahiye’de ikamet eden çocuklarımıza 600 lira, üniversiteye giden çocuklarımıza da bin lira destek vereceğiz” ifadeleri dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.