Bakanlık Tarafından Yapılan Yardım Ödemesinde Artış! Karşılıksız 2.604 TL Ödeme Yapılacak! Tek Şart....

Bakanlık Tarafından Yapılan Yardım Ödemesinde Artış! Karşılıksız 2.604 TL Ödeme Yapılacak! Tek Şart....
Emekliliği olmayan ihtiyaç sahipleri için vatandaşlara 2 bin lira değerindeki ödemeler yapılmaya devam edilmekte! Bakanlık tarafından kimi şartları sağlayan herkes yararlanabilir! İşte detaylar...

Emeklilik maaşı olmayan ihtiyaç sahipleri için vatandaşlara ödemeler yapılmaya devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için 2.604 lira değerinde ödeme hesaplara yatmakta. Bakanlık tarafından belirlenmiş olan bu şartları sağlayan herkes için yardım ödemesi hesaplarda olacak. Bu yardımı kimleri kapsadığı ise merak edilmekte.

Eğer sizde Bakanlık tarafından belirlenmiş olan bu şartları taşıyorsanız, hesabınızda 2 bin 604 lira yatabilir! İşte merak edilen konunun detayları.

İKİ BİN ALTI YÜZ DÖRT LİRA DESTEK!

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik 2023 senesinde de sosyal destekler gelmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yapılan yardım ödemeleri çerçevesinde de artış meydana geldi. 2023 senesi asgari ücret, memur ve emekli maaşı zamları sonrasında artmış olan destek ödemeleri çerçevesinde ihtiyaç sahipleri için yapılan ödeme miktarları da arttı. Yaşlı olan vatandaşların emekli olmadan emekli maaşı alması konusunda destek olan yardım ödemesi 2.604 liraya çıkmış oldu.

YARDIMLAR ARTTI

Türkiye’de emeklilikle alakalı olarak son zamanlarda yapılan çalışmalar dikkatleri üzerine çekerken, emekli olmayan ihtiyaç sahipleri adına da ödemeler gündemdeki yerini aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde herhangi bir şekilde sigorta kolunda emekli olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara üç ayda bir yaşlılık ödemesi verilebilir.  Yıl içerisinde dört defa ödenen bu yardımlılardan yararlanmak için ihtiyaç sahibi olmak ve aynı zamanda emekli maaşının olmaması gerekmekte. Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarından hesaplara yatan ödemeler ilk ödeme Ziraat Banka’dan sonra ise PTT aracılığı ile yapılmaktadır.

ARANAN ŞARTLAR

65 yaş aylığı çerçevesinde başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar 2.604 lira emekli maaşı alabilir. Asgari ücrete gelen 554.66 oranında zam sonrasında ise önceki sene 1.684 lira olan yaşlılık aylığı bu sene 2 bin 604 liraya çıkmış durumda.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 65 yaş üstü, Valilikçe sosyal güvenli olmadığı tespiti, asgari ücretin üçte biri kadar maaş, Sosyal Hizmet Kanunu’ndan harçlık almamak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.