Bakanlık Düğmeye Bastı! 15.000 TL Desteğinizi Almak İçin Hemen E-Devlete Girin: Başvurular Başladı!

Bakanlık Düğmeye Bastı! 15.000 TL Desteğinizi Almak İçin Hemen E-Devlete Girin: Başvurular Başladı!
Aile Bakanlığı, uygun başvuru sahiplerine 15.000 TL destek ödemesi yapacağını duyurdu. Başvuru için e-devlet başvuru ekranına giriş yapmanız yeterli. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine ve dar gelirli bireylere sosyal yardım ödemeleri sağlamaya devam ediyor. 2023 yılında bu ödemeler artacağı ve daha fazla kişinin ihtiyaç duyduğu desteği almasının sağlanacağı belirtildi. Başvuru sürecini kolaylaştırmak için Bakanlık, destek başvuruları için bir ekran açtı. Başvuru yapanlar 15.000 TL'ye kadar destek alma fırsatı yakalayacak. Destek ile alakalı ihtiyacınız olan tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Yardımı programı ilk olarak geçen yılın temmuz ayında başlatıldı ve o zamandan beri milyonlarca kişiyi kapsayacak şekilde büyüdü. Başlangıçta düşük gelirli ve yoksul ailelere yardımcı olmayı amaçlayan program, şimdi emeklileri ve asgari ücretlileri de içerecek şekilde genişletildi.

Bakanlık dört farklı gelir grubuna ait hanelerin kişi başına düşen gelirine göre aile destek ödemeleri sunmaktadır. Bu destekten yararlanabilmek için hanenin kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu şartı sağlayanlar 12 aylık bir süre için düzenli yardım almaya hak kazanırlar.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye Aile Destek programı, ihtiyaç sahibi ailelere yardım sunar ve başvuru süreci basit ve anlaşılırdır. Başvuru için 18 yaşını doldurmuş hane halkı ferdi doğrudan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. Ödemeler hane başına verildiğinden, her haneden yalnızca bir kişinin başvurması gerektiğini belirtmek önemlidir.

Başvuru için TC kimlik kartınızı bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına götürmeniz veya TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet üzerinden online başvuruda bulunmanız yeterli. Başvuru süreci hızlıdır ve 10 gün içinde yanıt almayı bekleyebilirsiniz.

Aile yardımları 2023 senesinde hane içinde kişi başına düşmekte olan gelire göre verilmektedir. Bahsi gelir aralığına göre verilmekte olan yardımlar şöyledir:

450 lira ve altına 1.250 TL, 450 lira ve 911,15 TL arasında 1.100 TL, 911,15 TL ile 1.372,30 TL arasında 950 TL ve 1.372,30 TL ile 2.385,69 TL arasında 850 TL ödeme yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.