Ev Fiyatlarında Haksız Rekabet İçin Denetleme! Rekabet Kurumu Depremlerden Sonra Artan Ev Fiyatları İçin Harekete Geçti!

Ev Fiyatlarında Haksız Rekabet İçin Denetleme! Rekabet Kurumu Depremlerden Sonra Artan Ev Fiyatları İçin Harekete Geçti!
Rekabet Kurumu’ndan depremlerin sonrasında yükselen ev fiyat ile kiraları için yeni adım! Rekabet Kurumu Ankara’da bahsi geçen konuya dair çalışmalara başladı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında ev fiyatları ile kira fiyatları adeta uçtu. Yükselen kira fiyatları vatandaşları oldukça zor durumda bırakmaya başladı. Bölgeden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar kimi emlakçıların fırsatçı tavırlarıyla karşılaşarak zor durumda kalmaya başladı.

Bahsi geçen konuya dair de Rekabet Kurumu’ndan yeni adım geldi. Kurum, Ankara’daki faaliyette bulunan emlakçılar ile komisyoncuların, gayrimenkul satış ile kiralama ücretlerinden beraber fiyat belirlemesi yapacak.

ANKARA’DA DENETLEME

Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgeden yoğun bir göç hareketi başlamış oldu. Evleri yıkılan, ağır hasar alan kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar başka şehirlere göç etmeye başladılar. Kimi fırsatçı emlakçılar ise bu durumundan faydalanmak isteyip kira ve ev ücretleri için inanılmaz bir artış yapmış oldu. Rekabet Kurumu ise bu konuya dair bir adım atarak mağduriyetlerin giderilmesini amaçlamakta.

DALGALANMALAR TAKİP EDİLECEK

Rekabet Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Ankara’da faaliyette bulunan emlakçıların ve aynı zamanda komisyoncuların, gayrimenkul satış ile kiralama ücretlerinde beraber fiyat belirlemesi yaparak rekabeti ihlal edip etmediklerini dair gerekli tespiti yapmak amacı ile ön araştırma çalışmalarına başlaya yönelik bir karar aldı. Rekabet Kurumu, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında emlak piyasasında meydana gelen dalgalanmaları yakından takip altına almış oldu.

KAPSAM GENİŞLEYECEK

Kurum, olası bir kartelleşmeye karşı gerekli olan denetim ile yaptırım mekanizmalarının işletilmesi için harekete geçmiş oldu. Bu çerçevede Rekabet Kurumu, Ankara’da bulunan emlakçıların, gayrimenkul danışmanlarının ve aynı zamanda komisyoncuların, gayrimenkul satış ile kiralama ücretlerinde beraber bir fiyat belirleyecek. Rekabet için ihlal yapıp yapmadıklarını tespit etmek amacıyla ön araştırmalara başlamış oldu. Sektörde faaliyet gösteren bir çok sayıda teşebbüste kurum uzmanları tarafınca da yerinde inceleme yapılmakta.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda incelemelerin çerçevesinde genişleme yapılarak diğer şehirlerinde de kapsama dahil edileceği de belirtilen bilgiler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.