EYT’liye 6 Ay Ödemesiz Kredi İmkanı! Hazine Destekleri Başlıyor: Sadece Bunu Yapmalısınız…

EYT’liye 6 Ay Ödemesiz Kredi İmkanı! Hazine Destekleri Başlıyor: Sadece Bunu Yapmalısınız…
Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın başvurularına devam ederken hazine kredileri ile alakalı yeni bir bilgi paylaşıldı. Bu hafta başlaması beklenen kredi kimleri ilgilendiriyor? Kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Milyonların uzun bir süredir beklediği EYT sonunda meclisten geçti ve kabul edilerek yasal hale geldi. Uygulamanın yasalaşması ile beraber başvurularına başlayan EYT’lilerin başvuru hızları azalmadan sürüyor. Bu arada EYT’lileri ilgilendiren yeni haberlerde ortaya çıkmaya başladı. Promosyon haberlerinden sonra şimdi de hazinenin, kıdem tazminatlarını ödenme ile alakalı kolaylık getirecek kredisinin bu hafta yürürlüğe gireceği ifade ediliyor.

KREDİYE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) paketi, EYT kapsamındakiler için 25 milyar lira olan kıdem tazminatı teminat hacmini 50 milyar liraya çıkardı. Bu, EYT programına hak kazanan bireylerin artık kıdem tazminatlarını karşılamak için daha büyük bir fon havuzuna erişebilecekleri anlamına geliyor.

Bu krediden yararlanmak için işverenlerin bankaya başvurması gerekecek. Ayrıca, çalışanların kıdem tazminatı ödemelerinde kredi kullanımına ilişkin yeni koşullar da getirilecek. Bu gelişmenin, EYT programına hak kazananlar için geçiş döneminde daha fazla finansal güvence sağladığı için önemli olduğu ifade ediliyor.

EYT KREDİSİ KAÇ TAKSİTLE ÖDENİYOR?

Kredi paketi açıklandıktan sonra işverenler, EYT çalışanlarının listesiyle birlikte bankaya başvuruda bulunacak. EYT kapsamına giren başvurular, işleme alınmak üzere bankaya iletilecek. Banka daha sonra Hazine garantisine ek olarak EYT çalışan sayısına göre kredi verecek. Kredi 6 ay ödemesiz olmak üzere 36 ay vadeli olarak yapılandırılacaktır. Faiz oranının hem özel hem de kamu bankaları için aynı olacağını belirtmekte fayda var.

Kredinin doğrudan işçinin hesabına mı yatırılacağı yoksa işverene mi verileceği konusunda araştırmalar yapılıyor. İş veren krediyi alması durumunda, fonları işçiye kıdem tazminatı olarak ödemekle yükümlü olacaktır. Ancak bunu yapmanın en etkili yöntemiyle ilgili tartışmalar halen devam etmektedir. Kredinin doğrudan çalışanın hesabına aktarılabileceğini belirtmekte fayda var. Alternatif olarak, kredinin işverene verilmesi durumunda işçinin hesabına yatırıldığına dair belge istenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.