Gaziantep'te deprem sonrasında yıkım şaşkınlığı! Orta hasarlı binalar ne olacak? İNSANLAR SOKAKTA

Gaziantep'te deprem sonrasında yıkım şaşkınlığı! Orta hasarlı binalar ne olacak? İNSANLAR SOKAKTA
Kahramanmaraş merkezli depremlerden çok sayıda bina hasar alırken bu binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Vatandaşlar ise orta hasarlı ve ağır hasarlı binaların yıkım kararından dolayı bu yıkımların ne şartlarla ve nasıl olacağı konusunda şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Gerek şehir merkezinde gerekse Nurdağı ve İslahiye’de ağır hasırlı ve orta hasarlı binaların yıkımı için karar beklenirken vatandaşlar ise binalarının yıkılacak olmasından dolayı alınacak kararları merakla bekliyorlar.

ORTA HASARLI BELİRSİZLİĞİ
Gaziantep ve ilçelerinde orta hasarlı olarak belirlenen binalara giriş-çıkışlar yasaklanırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde bu binalarında yıkımı gerçekleşeceği ileri sürüldü. Ancak, bu konuda belirsizlik devam ederken binaları ve evleri orta hasarlı çıkan vatandaşların nasıl bir yol izleyecekleri konusunda belirsizlik devam ediyor.

İTİRAZLAR NE OLACAK?
Evleri ve binaları ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen vatandaşların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptıkları itirazların sonucu merakla beklenirken bu itirazların nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağı ise merak ediliyor. Çok sayıda itirazın olduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüğünde bu itirazların değerlendirmeye alındığı bildirildi.

İSLAHİYE’DE %92 YIKILDI
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'in İslahiye ilçesinde acil yıkılacak binaların yüzde 92'sinin yıkımı gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde İslahiye'de, 6'sı uzun erişimli makas olmak üzere 58 iş makinesi ve 113 kamyonla, acil yıkım kararı verilen binaların yıkımı ve enkazının kaldırılması çalışmaları sürüyor.
Günlük ortalama 1000 kamyon enkazın kaldırıldığı ilçede, acil yıkım kararı verilen binaların yüzde 92'si, enkaz kaldırma çalışmalarının ise yarısı tamamlandı.

DESTEK ÖDEMELERİ NE OLACAK?
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremin etkilediği ve binaları ile evleri az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasarlı olan vatandaşlara Afad tarafından yatırılan 10 bin TL’lik destek ve diğer ödemeler konusunda da belirsizlik devam ediyor. Vatandaşlar banka önlerinde uzun kuyruklar oluştururken henüz hesaplarına para yatmayan vatandaşların ise ödemelerin neden yapılmadığı konusunda merakla bekledikleri öğrenildi. Daha önce az hasarlı olan binalara ödeme yapılırken şimdilerde ise az hasarlı bina dışında orta ve ağır hasarlı olan binalara ödemelerin yapıldığı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.