Kuzugöbeği Mantarının Fiyatı Dudak Uçuklattı! Geçim Kaynağı Olan Kuzugöbeğinin Kilogram Fiyatı Bin Liraya Yaklaştı!

Kuzugöbeği Mantarının Fiyatı Dudak Uçuklattı! Geçim Kaynağı Olan Kuzugöbeğinin Kilogram Fiyatı Bin Liraya Yaklaştı!
Muğla’da Mart ile Mayıs zamanlarında doğal ortamda büyüyen kuzugöbeği mantarı kırsal kesimdekiler için geçim kaynağı oluyor. Kuzugöbeğinin kilogram fiyatı ise dudak uçuklattı! İşte detaylar...

Muğla’da Mart ile Mayıs zaman diliminde doğal bir ortamda yetişmekte olan kuzugöbeği kırsal kısımlardaki vatandaşlar için adeta geçim kaynağı olmakta. Kuzugöbeği mantarının fiyatı ise resmen dudak uçuklattı. Kilogram fiyatı 800 ile 1000 liradan satışa çıkmakta. Hemen hemen altın ile yarışan kuzugöbeği mantarı kimi vatandaşlar için hayati derece önemli olup geçim kaynağının temellerinden birini oluşturmakta.

KİLOGRAM FİYATI ŞOK ETTİ

Muğla’da vatandaşlar tarafınca oldukça çok sevilen kuzugöbeği mantarı aynı zamanda kırsalda yaşamakta olan kadınlar için de geçim kapısı olmuş durumda. Menteşe ilçesinde geçen yıl fiyatı 400 ile 500 TL olan kuzugöbeği mantarı, bu sene yağışların az olması ve aynı zamanda tüm yurtta baş gösteren kuraklık nedeni ile kilosu 800 ile 1000 TL’den alıcıya sunulmakta. İlçedeki halk pazarında satışı yapılan kuzugöbeği mantarının kilogram fiyatı herkesi şoka soktu. Mantarın kilosu 800 ile 1000 liradan satışa çıkmakta.

KADINLAR İÇİN GEÇİM KAYNAĞI

Geçimini köy ürünleri satışı üzerinden sağlayan Elif Tolgay, ‘Kuzugöbeği bu mevsimlerde çıkan bir ürün olmaktadır. Bizim burada kuzugöbekleri 2 ay sürer oldukça gıdalı, çok faydası olan bir mantardır. Şimdiki fiyatı ise kilosu 800 ile 1000 lira arasında değişmekte. Kuzugöbeği mantarı kan şekerini dengede tutan oldukça güçlü bir besin olarak bilinmekte. Diyabet riski altında olan insanların, bu mantarı tüketme durumları var. Düşük kaloriye sahip olan kuzugöbeği mantarının, diyet öğünlerinde vatandaşlar için son derece besin desteği sağladığı da bilinmekte.

SAĞLIK DEPOSU

Fiyatı ile neredeyse altınla yarışan kuzugöbeği mantarı, bölgedeki kadınlar için geçim kapısı olmuş durumda. Pazarda satışını yapan kadınlar, elde ettikleri gelir ile ekonomilerine katkı sağlamakta. Son derece sağlıklı ve tam bir şifa kaynağı olan kuzugöbeği mantarı kan şekeri için düzenleyici etkisi görmektedir. Yılın belli bir zamanı doğada kendiliğinden yetişmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.