Çalışan Kadınlarda Başvurabiliyor! 1.375 TL Ödeme Devlet Tarafından Yapılıyor!

Çalışan Kadınlarda Başvurabiliyor! 1.375 TL Ödeme Devlet Tarafından Yapılıyor!
Devlet tarafından vatandaşlara farklı projeler ile nakdi destekler sağlanıyor. Bu kapsamda, çalışan kadınlar da devletin verdiği bazı yardımlardan faydalanabiliyor. Dul ve yetim aylığı ödemeleri iki gün içerisinde hak sahiplerine bağlanıyor. İşte detaylar...

Devlet, hane başı ya da bireysel olarak birçok nakdi destek projeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmektedir. Nakdi ödemeler, devlet tarafından ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına düzenli olarak yatırılmaktadır. Dul ve yetim aylığı destek ödemelerinde ise, çalışan kadınlarda bu yardımdan faydalanabiliyor.

Devlet tarafından yapılan nakdi yardımlar kapsamında yer alan dul ve yetim aylığı ödemelerine dair araştırmalar giderek artmaya başladı. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda, kimlerin başvuru yapabildiği ve ödemelerin 2023 yılında ne kadar olduğuna dair konu başlıkları ilk sıralarda yer aldı. 2023 yılında yapılan ödemeler, gelen zamlar neticesinde artış gösterdi.

2023 YILI DUL VE YETİM MAAŞLARI

2023 yılında da Dul ve yetim aylığı ödenen kişiye göre maaşlar değişiklik gösteriyor. Emekli maaşım ne kadar olduğuna göre değişen maaş miktarı, maaşı alacak olan dul ya da yetimin durumuna göre de değişiklik göstermektedir. 2023 yılı için açıklanan asgari ücretin 8.500 TL olmasının ardından, dul ve yetim aylığı ödemeleri de arttı. Buna göre kişilerin alacağı dul ve yetim aylıkları şu şekilde hesaplandı;

  • Yüzde 75 oranında maaş alacak kişiler aylık, 4.125 TL
  • Yüzde 50 oranında maaş alacak kişiler aylık, 2.750 TL
  • Yüzde 25 oranında maaş alacak kişiler aylık, 1.375 TL

YÜZDE 75’İ EŞE BAĞLANIYOR

Sigortalı çalışan ölümü durumunda geride kalan eşi, çocukları ve anne ile babasına dul ve yetim maaşı bağlanabilmektedir. İlgili yasaya göre vefat eden sigortalının son aldığı maaşın yüzde 75’i eşe bağlanıyor. Eşin çalışması durumunda ise, bağlanan maaş oranı yüzde 50’ye düşüyor. İki ya da daha fazla yetim var ise, eşe yüzde 50, yetimlere ise, yüzde 25’er maaş hakkı veriliyor. Ölen sigortalının eşinin olmaması yani, yetim hem annesiz hem babasız kalmış ise, tek yetim o ise bu durumda maaşın yüzde 50’si bağlanmaktadır. Bu durumda olan iki yetim var ise her birine maaşın yüzde 40’ı bağlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.