Cezaevinde büyük skandal! Mahkumlarla ilişkiye giren kadın gardiyanlar işten atıldı!

Cezaevinde büyük skandal! Mahkumlarla ilişkiye giren kadın gardiyanlar işten atıldı!
İngiltere, bu skandalla çalkalanıyor. İngiltere’nin Galler bölgesindeki HMP Berwyn adlı hapishane, büyük bir güvenlik zafiyetine ev sahipliği yaptı. Hapishanede çalışan 18 kadın gardiyanın, mahkumlarla ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Hücrede seks, gizlice telefon tedarik etme, erotik telefon görüşmeleri… 18 gardiyan bu iddialarla yargılanıyor…

Birleşik Krallık, bu skandalı konuşuyor. Galler bölgesine yer alan HMP Berwyn Hapishanesi’nde çalışan gardiyanların, hapishanedeki mahkumlarla ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Hapishanedeki 18 kadın gardyan, yapılan denetlemeler neticesinde işten kovuldu.

Kadın gardiyanların mahkumlarla hücrede cinsel ilişkiye girdikleri, içeri gizlice telefon soktukları ve telefonda mahkumlarla erotik konuşmalar yaptıkları ortaya çıktı. Yapılan denetlemeler neticesinde gardiyanlar yargılanmaya başladı ve Jennifer Gavan, Ayshea Gun ve Emily Watson hapis cezasına çarptırıldı. Gavan 8 ay, Gun ve Watson 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

SKANDALDAN SONRA GARDİYANLARA KAPSAMLI EĞİTİM VERİLMEYE BAŞLANDI

İngiltere Adalet Bakanlığı, Galler bölgesinde yaşanan skandaldan sonra hapishanede çalışan gardiyanlara kapsamlı eğitimler vermeye başladı. Adalet Bakanlığı, gardiyan alırken seçici davranmadıkları konusunda sık sık eleştiriliyordu.

Gardiyanlara verilen eğitim kapsamında, mahkumlarla korumaları gereken mesafenin altı çiziliyor. İngiltere Adalet Bakanlığı sözcüsü, kendini İngiltere yasalarından üstün sanan ve güvenlik zafiyeti oluşturan herkesin ağır cezalara maruz kalacağını açıkladı.

İÇERİYE GİZLİCE TELEFON SOKMUŞ, EROTİK YAZIŞMALAR YAPMIŞ

Hapishane gardiyanlarından Jennifer Gavan’ın 150 sterlin karşılığında içeri gizlice telefon soktuğu ortaya çıktı. Alex Coxon için telefon soktuğunu itiraf eden eski gardiyan, bu telefona Whatsapp yüklediğini ve Whatsapp üzerinden erotik yazışmalar yaptığını da kabul etti. Gavan, hakkında kararlaştırılan ceza okunurken göz yaşlarına boğuldu.

Bir diğer gardiyan Ayshea Gun ise, hırsızlıktan 12 yıl hapis cezasına çarptırılan bir mahkumla kaçmaya çalıştığı için 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların her ikisi de, üzerine atılı suçlamaları kabul etti. İngiltere Adalet Bakanlığı, yaşanan skandalın üzerinde gardiyan eğitim programlarını sıkılaştırırken, olası bir yanlış veya kusurlu hareketin cezalarının ağır olacağını belirtti. Gardiyanlarla uygunsuz ilişki yaşayan mahkumların cezalarında artış olup olmayacağı henüz belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.