Gaziantep’te kira fiyatları adeta UÇTU! Depremin vurduğu vatandaşa bir darbe de ev sahiplerinden geldi! KİRA İSYANI!

Gaziantep’te kira fiyatları adeta UÇTU! Depremin vurduğu vatandaşa bir darbe de ev sahiplerinden geldi! KİRA İSYANI!
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen Asrın Felaketinin ardından Gaziantep’te kira fiyatları adeta uçtu. Kent genelinde 1+1 dairelerin fiyatları dahi 5 bin TL’nin üzerine çıkarken, kentte kira bedelleri 50 bin TL’ye kadar yükseldi. Duruma isyan eden vatandaş denetim çağrısında bulundu.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke genelinde olduğu gibi  Gaziantep’te de konut fiyatları adeta uçtu. Kent genelinde kira bedelleri yüzde 50 ila yüzde 100’ e varan oranlarda arttı. Hal böyle olunca depremden yara alan vatandaş, bir yarayı da fırsatçı ev sahiplerinden almış oldu. Depremin hemen ardından yaşanan artışlar, vicdanların da  enkaz altında kaldığını bir kez daha gösterdi.

KİRALARLA İLGİLİ ÇOK FAZLA ŞİKAYET ALIYORUZ!
Bakanlık tarafından başlatılan denetimlere ilişkin konuşan Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, kent genelinde kira bedellerinin yüzde 50 oranında arttığını kaydetti. İncesoy, “10 bin liralık daire için 15 bin lira, 5 bin liralık daire için 7 bin 500 TL istiyorlar. Villalarda yüzde 100 artış var. Fahiş fiyat ile ilgili çok şikayet alıyoruz. İnternet siteleri ile ilgili işlemleri Ticaret Bakanlığı yapacak. Torba Yasa içerisine ürün ve kirayı da ekleyecekler. O zaman tutanak tuttuklarımızı savcılığa bildireceğiz ve gereği yapılacak” ifadelerini kullandı.

ASIL SIKINTI MÜLK SAHİPLERİNDE!
Fahiş konut kira bedellerine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, “Yaşamaya yeniden tutunmak için ilimizde ayakta durmaya çalışan insanlarımıza bu süre zarfında Fahiş fiyat ilanı uygulayanlar takibimizde. Asıl sıkıntı mülkiyet sahiplerinde. Esnaf arada kalmış durumda. Çünkü mülkiyet sahibi 10 bin lira istediğinde 9 bin liraya verilme şansı yok. Esnaflarımıza fiyatını yüksek söyleyen ev sahiplerinin dairelerini almamaları konusunda söylüyoruz. Şu ana kadar tespit ettiğimiz 70-80 daire sahibini uyardık” dedi.

GÖZLER CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA!
4 ilde fahiş kiralarla ilgili başlatılan soruşturmaların ardından gözler Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına çevrildi. Kentte fahiş fiyatların neden olduğu sıkıntıların giderilmesi için soruşturma ve sert yaptırımlar bekleniyor… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.