EYT’liler İçin Bayram İkramiyesinde Son Durum! Bayram İkramiyesinin Tutarı!

EYT’liler İçin Bayram İkramiyesinde Son Durum! Bayram İkramiyesinin Tutarı!
EYT’lilerin Bayram İkramiyesi alıp almayacağı oldukça merak edilen konular arasında yer aldı. Ramazan Bayramı için EYT’lilerin ikramiye durumu gündeme geldi. İşte detaylar!

Ramazan Bayramı’na sayıldı günler kaldı. Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri de gündemdeki yerini almış durumda. Bilindiği gibi Bayram İkramiyeleri yılda iki defa veriliyor. Geçen sene iki defa emekliler için 1100 lira ikramiye verildi. Bu yıl içinde emeklilerin alacağı bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak ediliyor. Öte yandan ise EYT’lilerin bayram ikramiyesi alıp almayacağı da merak edilen konular arasında yer aldı.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU MU?

2023 senesinde sosyal destek paketi ödemeleri, asgari ücret, öğrenci bursları, memur maaşı ile emekli maaşları için zamlar geldi. Fakat henüz bu yıl içinde bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Son olarak da 2022 senesinde Kurban ile Ramazan Bayramı’nda emekliler için 1100 lira ödeme yapılmıştı.

Bu yıl içinde emekli maaşı için %30 oranında zam geldi. Emekli bayram ikramiyelerine bu oranda zam gelmesi halinde bayram ikramiyesi 1430 lira seviyelerinde olacak. Konuya dair resmi bir açıklama geldiği zaman detaylarla gündem de yer alacak. Ramazan ayı sene 23 Mart’ta başlayacak. Bayramdan en geç 1 hafta önce de ikramiyelerin hesaplarda olması beklenmekte.

EYT’LİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ DURUM

EYT ile 2 milyon 225 bin kişinin emekli olması beklenmekte. İlgili kurumlarda bu anlamda yoğunluk devam ediyor. Bundan dolayı emeklilik başvurularında gecikme durumu olabilir. Mart ayında başvuru yapan emekli adaylarının Nisan ayı içinde emekli aylığı almaya başlaması yönünde beklentiler var. Ramazan Bayramı 21 Nisan’da başlayacağından EYT’lilerin emekli bayram ikramiyesinden faydalanma durumu söz konusu olabilir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİ ALANLAR

SGK, emekli aylığı, yaşlılık maaşı, vazife malullüğü aylığı, malullük maaşı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri olanlar ile şehit yakınları, güvenlik koruyucuları, gaziler, muharip gaziler, şampiyon olan sporcular ve terörden zarar lan sivil vatandaşlarla bu kişilerin hak sahipleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.