Gaziantep NURDAĞI Jandarma Komutanı Depremlerde Kızını ve Torununu Kaybetti! Acısına Rağmen Depremzedelere Yardıma Koştu!

Gaziantep NURDAĞI Jandarma Komutanı Depremlerde Kızını ve Torununu Kaybetti! Acısına Rağmen Depremzedelere Yardıma Koştu!
Kahramanmaraş depremleri on bir ilimizde etkili oldu. Nurdağı ilçesinde de büyük yıkımlara neden olan depremlerde, Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı ailesini kaybetti. Jandarma Komutanı, acısını bastırmaya çalıştı ve vatandaşlara yardıma koştu. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri 7,7 ve 7,6 büyüklüğünden meydana geldi ve dünya üzerinde meydana gelen en büyük kara depremleri arasında yer almıştır. On bir ilde etkili olan Kahramanmaraş depremlerinde, Gaziantep büyük hasar almış ve Nurdağı ilçesinde de büyük yıkımlar meydana gelmişti.

Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır, meydana gelen depremler nedeni ile kızını, damadını ve dört yaşındaki torununu kaybetti. Yaşadığı bu acıya rağmen Mehmet Malgır, görevine ara vermeden devam etmiş ve depremden etkilenen vatandaşların yardımına koşmuştur. Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır, depremin ardından ailesini Jandarma Komutanlığına bırakmış ve kızının oturduğu binayı kontrole gitmiş. Yıkılan binanın enkazında kalan kızı, torunu ve damadı, depremin üzerinden dört gün geçtikten sonra çıkartılabildi.

‘KUTSAL BİR MESLEK YAPIYORUZ’

Deprem anında yaşadıklarını Sabah’a anlatan Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır şu cümleleri kullandı; ‘’Kutsal bir meslek yapıyoruz. Bu mesleğe girerek vatanımıza ve milletimize gerekirse canımızı, malımızı her şeyimizi vereceğimize ve vatan için çalışacağımıza yemin ettik. Herkes yemine sadık kalmalı. Ben yeminine sadık kalan bir insanım. Ne pahasına olursa olsun öncelikle yardım isteyen vatandaşlarımızın yardımına koşmak bizim görevimizdir. Kızım, damadın, torunum vefat etti ama kurtarılacak bir durum yoktu. Dolayısı ile öncelik sırası olanlara ağırlık vermek durumundaydım.’’

DEPREM ANINI ANLATTI

Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır yaptığı açıklamalarda deprem anına dair bilgileri de paylaştı; ‘’6 Şubat 2023 saat 04:17 sıralarında doğal olarak evimizde istirahat halindeydik. Bir anda büyük bir sarsıntı ile uyandık. Önce panik yaşadık. Normal bir deprem diye düşünüyorduk ama depremin şiddeti gittikçe artıyordu. Evde aile içimizde bağrışmalar oldu. Bir anda elektrikler gitti. Her taraftan sesler geliyordu. Dışarıdan gelen yardım seslerinden kendi sesimizi duyamıyorduk. Büyük bir deprem yaşadık. Sonrasında bir arada depremin şiddeti azaldı. Ben hemen askeri kıyafetlerimi giydim eşim ve çocuğum da elbiselerini giydi. Tam o sırada evden çıkarken depremle ilgili jandarma komutan yardımcımız aradı. Tam o esnada telefonla konuşurken saat 04:25’te ikinci bir sarsıntı meydana geldi.

İKİNCİ SARSINTI YIKICI OLDU

Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır açıklamalarına şu cümleler ile devam etti; ‘’İkinci sarsıntı, birinci sarsıntıdan daha fazlaydı. Esas yıkıcı olan oydu. Bizim binamız yıkılmadı. Eşim ve çocuğumu alıp arabamla ilçe Jandarma Komutanlığına gittim. Aileme orada güvenli bir yere bırakıp ilçeyi kontrol etmeye gittim. O sırada kızımın oturduğu 5 katlı binanın önünden geçerken gördüm ki bina tamamen yıkık. Binanın yanına geldim ve binadan ses gelmiyordu. Ekipler ellerindeki cihazla binayı taradı, canlı bir kişinin olmadığını söyledi. Oradan tekrar ilçe Jandarma Komutanlığına geldim. Buraya geldiğimde İlçe Jandarma Komutanlığımıza yıkılmıştı. O sırada eşim bana ‘kızımı arıyorum haber alamıyorum. Durumu nasıl’ diyordu. İlk önce bir şey diyemedim. Orada bir bina varmış yıkılmış ama emin değilim dedim. Direkt söylemek istemedim. Sonra tekrar ilçeye gittim ve oradaki yardıma muhtaç insanlarımızın yardımına koştum. Eşim beni telefonla aradı ve bu sefer ona kızım damadım ve torunumun enkaz altında kaldı söyleyebildim.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.