Kanser Düşmanı Olan Köri Baharatı! Birçok Faydası Olan Baharat Aynı Zamanda Kanser İçin Oldukça Etkili!

Kanser Düşmanı Olan Köri Baharatı! Birçok Faydası Olan Baharat Aynı Zamanda Kanser İçin Oldukça Etkili!
Baharat çeşitliliği açısından zengin olan Hindistan’da en çok tüketimi yapılan baharatın sağlıklı yaşam için oldukça önemli olduğu ortaya çıktı! İşte körü baharatına dair detaylar!

Modern zamanında en çok meydana gelen sağlık sorunlarından biri de kanser. Kanser için oldukça etkileyici olan bir baharat bulundu. Hindistan’dan bulunan baharat, günümüzde oldukça sık bir şekilde tüketimi yapılıyor. Türk mutfağında da oldukça sık bir şekilde kullanımı yapılan körinin kanserli olan hücrelerin çoğalmasını ve meydana gelmesini engellediği öğrenilen bilgiler arasında oldu.

Körü karışık bitkilerden meydana gelen bir baharat olmaktadır. İçinde en faydalı olan baharatları bulunduran körinin içinde, zencefil, kişniş, zerdeçal, kırmızı toz biber, sumak ve kimyon gibi birçok baharat bulunur. Bu bulunan baharatlar körü yapraklar ile dövülür ve sonrasında baharat haline gelmiş olur.

KÖRİNİN FAYDALARI

Günümüzde tavuk sosu için oldukça sık bir şekilde kullanımı yapılan körü baharatı oldukça güçlü bir antioksidan olmaktadır. İçindeki diğer besinler sayesinde tam bir ilaç görevi gören köri sosu kanserli hücrelerin oluşumunun önüne geçer. Öte yandan da var olan kanserli hücrenin de aktivasyonu azaltmış olur. En son yapılmış olan bir araştırmaya göre körinin özellikle cinsiyet kanserleri olarak da adı geçen meme ile prostata son derece faydası olduğu açıklandı. Deforme olan hücre yapısını adeta iyileştirmekte.

MİDE SORUNLARINA İÇİN

Köri baharatı mide asidinde meydana gelmiş dengesizliği gidermek için kullanılır. Bulantı, şişlik ve kramplar için engel oluşturur. Köri özellikle gaz sorunu yaşayanlar için de kullanılabilir. Gaz konusunda soru yaşayanlar körü baharatını kullanarak bu sorundan kurtulmaları mümkün olur. Uzmanlar, oldukça sık bir şekilde sorulan bu sorular için kesinlikle körü baharatının tüketimini tavsiye etmekteler.

KİLOE VERMEK İSTEYENLER

Aynı zamanda krosin maddesi bakımından da zengin bir içeriğe sahip olan köri baharatı, boğaz ile akciğerdeki toksinleri iyileştirici görevi görürü. Hasar almalarının önüne geçmiş olur. Kilo vermek isteyenler için de oldukça etkili bir özelliğe sahipti. Uzun süre tokluk hissi verir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.