Elon Musk İle Mark Zuckerberg Yarışa Mı Giriyor? Twitter İçin Alternatif Uygulama Yolda!

Elon Musk İle Mark Zuckerberg Yarışa Mı Giriyor? Twitter İçin Alternatif Uygulama Yolda!
ABD merkezli sosyal medya devi Meta şirketinin sahibi olan Mark Zuckerberg’den yeni adım! Mark Zuckerberg, yeni projesini hayata geçirmeye hazırlanmakta! İşte detaylar!

Ünlü iş adamı Elon Musk, geçtiğimiz sene sosyal medya platformu olan Twitter’ı satın almıştı. Oldukça olaylı geçen satın alma sürecinden sonra iş adamı gündemde kalmaya uzun bir süre devam etmişti. Hem platform için de yapmış olduğu yenilikler ile hem de dile getirdiği söylemleri ile uzunca bir süre sık sık gündeme taşınmıştı. Twitter’ı Elon Musk’ın satın almasından sonrasında, uygulamada meydan gelen sorunları fırsat olarak gören isim Mark, Twitter için rakip olacak yeni bir uygulama üstünde çalışmakta.

META ŞİRKETİNİN SAHİBİNDEN ALTERNATİF PLATFORM

MoneyControl’de yer alan bilgilere göre, sosyal ağ konusunda dev şirketlerden biri olan Meta, Mastodan gibi bir Twitter alternatifi uygulama için çalışmalara başlamış durumda. Haberde, görsel tabanlı bir sosyal medya uygulaması olan Instagram’ın tam tersine metin tabanlı uygulamanın kod ismi 2P92’ olduğunu açıklamış oldular.

Uygulamanın henüz geliştirme çalışmalarının ilk adımında olduğu ve aynı zamanda Mastodon’un ActivityyPud adlı sosyal ağ protokolünü destekler nitelikte olduğu da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

METİN TABALI YENİ BİR UYGULAMA İÇİN ADIM ATILDI

Meta şirketi tarafında yapılmış olan açıklamada ise, bu şirkete bağlı sosyal medya platformu olan Facebook, WhatsApp ile Instagram gibi sosyal ağlara bir yenisinin daha eklenecek olduğu belirtilmiş oldu. Bir Meta sözcüsü konuya dair, ‘Bağımsız bir sosyal ağ uygulaması’ geliştirmiş olduklarını ve aynı zamanda kullanıcıların burada alakalı alanlarına dair de güncelleme yapacaklarını doğrulamış oldu.

SÖZCÜ TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ

MoneyControl’de açıklamada bulunan sözcü de şu ifadelere yer vermiş oldu; Metin tabanlı olan gelişmelerin paylaşımı için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ üstünde çalışmaktayız. İçerik üreticileri ile ünlü insanların alakalı oldukları alanları hakkında güncel bilgiler paylaşabilecekleri ayrı bir alan içinde imkân olduğuna inanmaktayız’. Meta’nın Twitter için rakip uygulaması hakkında başka açıklamalar henüz yer almadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.