Deprem Bölgesi İçin Yardımlar Sürüyor! Bölgedeki Sanayiciler İçin Bir Dizi Destek Kararı!

Deprem Bölgesi İçin Yardımlar Sürüyor! Bölgedeki Sanayiciler İçin Bir Dizi Destek Kararı!
Kahramanmaraş depremlerinden sonra bölgedeki yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bölgede yara almış olan sanayi tesisleri için birtakım ayrıcalıklar tanıyacak olan kararlar alındı! İşte detaylar!

Olağanüstü Hal (OHAL) çerçevesinde deprem bölgesindeki sanayicilerin deprem zararlarının giderilmesi adına tedbirler alındı. ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Sanayi İşyerlerin İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Bu kapsam birçok yeni karar alınmış oldu. Bölgedeki sanayicileri desteklemek adına, alınan kararların detayları ise beli oldu. İşte o yeni kararların merak edilen detayları!

SANAYİ ALANI İHTİMALLİ YERLER

Bu kapsamda, depremden etkilenen yerlerde sanayi alanı olabilecek yerler ila alakalı olarak bakanlık tarafından belirleme yapılacak. Gerekli olan izinlerin ve imar planı değişimlerin yapılmasından sonra da bu alanlarda inşa çalışmaları başlayacak.

SANAYİ İŞ YERLERİ İÇİN BORÇLANDIRILMA YAPILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafında yapılan ya da yaptırılan sanayi iş yerleri hak sahiplerine borçlandırılarak verilmiş olunacak. Depremler nedeniyle genel hayata etkili deprem bölgesi olarak kabulü yapılan yerlerde 3 ay kadar süre ile, depremden etkilenen sanayiciler adına sanayi alan olma ihtimali yerler, fay hattına mesafesi, zemin elverişliyi ile yerleşim merkezine olan yakınlığı benzeri kriterler gözetilerek alanın durumuna bakılarak alakalı kurumlar ile görüş alındıktan sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarınca beraber tespit yapılacak.

MADEN RUHSAT ALANI

Belirlenmiş olan alanlara denk gelen maden ruhsat sahalarının girişimli kısmı maden ruhsat sahasından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından taksiri yapılacak. Sanayi alanının, ruhsatın hepsini kapsaması durumda de maden ruhsatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından iptali yapılacak. Bahsi geçen alanlarda kamu kurum ile kuruluşlarına ait taşınmazlardan uygulamaya eklenecek olanlar ile özel mülkiyete tabi diğer tüm taşınmazlar için de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, ilgilisine göre devir ya da acele kamulaştırma kararı alınma ihtimali olacak

 Depremler nedeni ile genel hayat etkili deprem bölgesi olarak kabul edilen yerlerde depremden etkilenmiş olan sanayi sitelerinin altyapısı ile üstyapı tesislerinin tamamı için gerekli hizmetlerce adına Bakanlıkça imkan tanınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.