Gaziantep'te Vatandaşların Fatura İsyanı! Gaziantepli Vatandaşlar: '30-35 gündür evlerimizde değiliz. Bu faturalar nasıl hesaplanıyor!'

Gaziantep'te Vatandaşların Fatura İsyanı! Gaziantepli Vatandaşlar: '30-35 gündür evlerimizde değiliz. Bu faturalar nasıl hesaplanıyor!'
6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından vatandaşlar, yavaş yavaş evlerine geçmeye başlarken, bu kez de evlere gelen elektrik ve su faturaları ile sarsıldılar. Önceki aylara göre daha yüksek faturalarla karşılaşan vatandaşlar, evde olmadıkları bir dönemde gelen faturalara isyan ettiler.

6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından evlerine geçmeye başlayan vatandaşlar, gelen elektrik ve su faturaları ile şoka uğradı. Kurumlar, faturaların iki aylık bedeli kapsadığını söylese de vatandaşlar, bu dönemde bir ayı aşkın bir süredir evde olmadıklarını ve kullanımın bu miktarda olmadığını dile getirerek, Tedaş ve Gaski’ye isyan ettiler.

FATURALARA AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Vatandaşlar yetkililere büyük tepki gösteriyor. Böyle bir felaketin ardından fahiş faturaların kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, “ Kurumlar iki aylık kullanım bedeli diye açıklama yapıyorlar. Ancak bizler 30-35 gündür evlerimizde değiliz. Yani aslında bir aylık kullanım bile yokken bu faturalar nasıl hesaplanıyor, anlamakta güçlük çekiyoruz. Böyle bir dönemde kurumları daha insaflı davranmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştular.
Her gün biraz daha artan tepkilerin ardından kurumların nasıl bir açıklama yapacağı ve nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.