Vali Ali Fuat Atik' Kanser olduğunu herkesten gizlemiş... ' Git diyorlar; GİTMİYOR'... Denizli Valisi Ali Fuat Atik kimdir? Ali Fuat Atik nereli, kaç yaşında? Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım

Vali Ali Fuat Atik' Kanser olduğunu herkesten gizlemiş... ' Git diyorlar; GİTMİYOR'...  Denizli Valisi Ali Fuat Atik kimdir? Ali Fuat Atik nereli, kaç yaşında? Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım
Deprem bölgesine Koordinatör Vali olarak Ali Fuat Atik'in kanser hastası olduğu öğrenildi. Hastalığını gizleyen Ali Fuat Atik'in yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Denizli Valisi Ali Fuat Atik kimdir? Ali Fuat Atik nereli, kaç yaşında? Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım

Kahramanmaraşlı depremlerden sonra afet bölgelerinden her gün insan hikayeleri geliyor. Hatay'a koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Denizli Valisi Ali Fuat Atik  kanser ile mücadele ediyordu. Fakat bunu ailesi bile bilmiyordu. Kemoterapi zamanı geldi, boynuna kemoterapi şişesi taktı. Yeri geldi tedavisi konteynerde devam etti. Durum ortaya çıkınca bölgeden gönderilmek istendi ancak "gitmem" dedi.

Depremden önce kanser ile mücadele eden Atik, hastalığını ailesinden bile gizledi. Hatay'a atanan Koordinatör Vali Atik, görevini ise bırakmadı, boynuna taktığı kemoterapi şişesi ile görevinin başındaydı. Tedavisine çoğu kez konteynerde devam etti. Durunun ortaya çıkmasıyla bölgeden gönderilmek istendi ancak o "gitmem" dedi. Vali Atik'in bu müthiş özverisi ise CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Yasin Kamaloğlu'nun özel haberi ile ortaya çıktı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik bağırsak kanseri. 3 ay önce teşhis konulmuş. Tedavisinin iyi gittiğini söylüyor.

Vali Ali Fuat Atik kanser hastası olduğunu ilk başta saklamış, ortaya çıkınca bölgeden gönderilmek istenmiş. Ancak Vali Atik "gitmem" diyerek bu duruma karşı çıkmış.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 3 ay önce bağırsak kanseri teşhisi aldı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, geçtiğimiz hafta bir Haber için Koordinatör Vali Ali Fuat Atik ile görüştü. Öztürk'ün görüşme esnasında gözüne çarpan bir şişe oldu. Öztürk bu şişenin ne olduğunu sorduğunda Vali Atik'in aslında Kanser hastası olduğu ve bu şişe sayesinde kemoterapi ilacını alabildiğini öğrendi. Bu durumun üzerine Vali Atik ile bir özel haber yapmak isteyen Öztürk, Valinin Hatay için gösterdiği özveriyi ortaya çıkardı.

Vali Atik, zaman zaman tedavisini konteynerde ya da Adana'da bir hastanede alıyor. Öztürk'ün Hastalığınıza rağmen neden gitmediniz? sorusuna Atik "Biz buraya göreve geldik. Buradaki insanların acılarının haberlerini yaptınız. Bizim burada olmamız gerekiyordu. Çalışmamız gerekiyordu. Burayı bırakıp gidemezdik. Yardıma ihtiyacı olan insanlara bilgi birikimimizle yardımcı olmalıydık. Ve buradayız." seklinde cevapladı.

Hastalığının ortaya çıkmasıyla görev yerinden gönderilmek istenen Vali Atik "Sayın İçişleri Bakanımız bile gitmemi bizzat söyledi. Ancak benim için el vermedi. Çünkü bir işe başladım onu bitirmem gerekiyor. Bu günler için devletimiz bizi yetiştirdi. Vatandaşımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Devlet adamı olmak böyle bir şey." dedi.

HALUK LEVENT'TEN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM


DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK KİMDİR?
Ali Fuat Atik, 1975'te Trabzon'da doğdu. Ali Fuat Atik, ilk ve ortaöğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle değişik vilayetlerde tamamladıktan sonra lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. 26 Aralık 1999 tarihinde yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 87. Dönem Tokat Kaymakam Adayı olarak 29 Mayıs 2000 tarihinde göreve başladı. Kırklareli-Pehlivanköy, Edirne-Lalapaşa Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakam adaylığı döneminde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Yönetim Bilimi alanında yüksek lisans eğitimini ve Londra Middlesex Üniversitesi'nde yabancı dil eğitimini tamamladı.

3 Kasım 2002'de başlayan 87. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu üstün başarı ile tamamlayan Ali Fuat Atik, sırasıyla Rize-Derepazarı, Bingöl-Karlıova, Ağrı-Taşlıçay, Bolu-Mengen kaymakamlık görevleri ile Ardahan vali yardımcılığı görevinde bulundu. Bartın-Ulus ve Çanakkale-Ezine kaymakamlık görevini yürütürken, 20.03.2017 tarihinde Erzurum-Karayazı Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atandı. 21 Haziran 2017 tarihli ve 2017/301303 sayılı kararname ile Siirt Valiliği’ne atanan Ali Fuat Atik, 10 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2020/274 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Denizli Valiliği’ne atandı. 

ÖZEL YAŞAMI
Ali Fuat Atik, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.