Gaziantep VE TÜRKİYE'DE Ehliyet İle Trafik Cezası Olanlar Dikkat! Borç Yapılandırma İçin Yasa Meclis’ten Geçti! MECLİSTEN YASA ÇIKTI!

Gaziantep VE TÜRKİYE'DE Ehliyet İle Trafik Cezası Olanlar Dikkat! Borç Yapılandırma İçin Yasa Meclis’ten Geçti! MECLİSTEN YASA ÇIKTI!
Gaziantep VE TÜRKİYE'DE, Ehliyet ve trafik borcu olanlar için yeni haber geldi. Borç yapılandırılması yasalaşmış oldu! 14 milyondan çok kişinin 521 milyar liralık borcu için yasa çıktı! İşte detaylar...

Ehliyet affı hakkında yapılan aramalar son zamanlarda gündemde yer alırken dün Meclis’te bir son dakika gelişmesi meydana geldi. 14 milyondan çok kişinin 521 milyar TL borcu için yapılandırma imkânı sağlayan teklif yasalaşmış oldu. 31 Aralık 2022 öncesine ait olan borçlar için 48 taksitte ödeme imkânı gelmiş oldu. 2 bin TL altın borçlar ise silinecek. İşte detaylar!

MECLİSTEN YASA ÇIKTI!

TBMM Genel Kurulu’nca, kamuya olan borçların yapılandırılmasına de içermekte olan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabulden geçerek yasalaştı. Yasa çerçevesinde 14.1 milyon kişinin 521 milyar LT değerinde borcu için yapılandırma imkanı doğmuş oldu.

BİRÇOK ALANDA BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

Bir gazete haberine göre, yasa ile vergi borçları, askerlik, nüfus, trafik, otoyol geçiş cezaları, köprü, belediyelere olan borçlar, öğrenci kredileri başta gelmek üzere kamuya olan borçlar yapılandırılacak. Yapılandırma çerçevesine 31 Aralık 2022 öncesine ait olan borçlar da eklenmiş oldu. Bun borçlar 48 taksitte ödenecek. Eğer yapılandırılan borçlar peşin bir şekilde ödenirse, yurt içi ÜFE tutarının %90’ından vazgeçilecektir. Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da %25 oranında indirim yapılacak. Vergi dairelerinde olan 2 bin liranın altında olan borçların ise silinmesine karar verildi.

TEK SEFERLİK OLMAK ÜZERE EK VERGİ

Yasa teklifine eklemiş olan yeni maddeye göre de 2022 yılı için %25 oranından az olmamak üzere matrah arttırımı uygulanacak. Geçen yıl için matrah artırımında bulunan gelir vergisi mükelleflerinden işletme hesabına bakılarak defter tutanlar adına 105 bin TL’den, bilanço esasına göre de defter tutanlar ile serbeste meslek erbabı adına 200 bin TL’den, kurumlar vergisi mükellefleri için de 500 bin TL’den az olmayacak.

Kurumlar vergi mükelleflerinden tek seferlik olmak üzere ek vergi alacak fakat depremden etkilenen mükelleflerden alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.