Bu Kanser Türü Kadınlarda Daha Sık Görülüyor! Uzman İsim Bilgi Verdi!

Bu Kanser Türü Kadınlarda Daha Sık Görülüyor! Uzman İsim Bilgi Verdi!
Bu kanser türüne dikkat! Dahiliye uzmanından tiroid a alakalı olacak bilgiler açıklandı! Uzman isme göre, bu kanser türü kadınlarda daha sık ortaya çıkıyor! İşte detaylar...

  Tiroid kanseri hakkında uzman isimden birçok önemli bilgi açıklandı. Dahiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, tiroid hakkında herkesin bilmesi gereken önemli açıklamalar yaptı. Uzman isme göre, bu kanser türü kadınlarda erkeklere oranlar 10 kat daha çok bir şekilde ortaya çıkıyor. İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler!

UZMAN DOKTOR AÇIKLAMA YAPTI

Dahiliye Uzmanı Dr. Dündar Güngör, tiroid hakkında bilgilendirme yaptı. Uzman isim tarafından yapılan bilgilendirmelerde çok önemli detaylar yer aldı. Hastalığın çeşidini, tedavi yöntemlerini açıklayan Uzm. Dr. Güngör, tiroidin az ya da çok çalışması durumunda farklı problemlere yol açabileceğini sözlerine eklerken şu ifadelere yer vermiş oldu.

GUATR OLARAK ADLANDIRILIYOR

‘Tiroid boynumuzun nefes borusu önünde yer alan kelebek şeklindeki bir organ olmaktadır. Ortalama olarak 30 ile 40 gram ağırlığında olup, vücutta metabolizmayı için kontrol görevi gören bir yapıdadır. Bezin kendisinin yapısal ve işlevsel şeklinde hastalıkları ile kanser hastalıkları bulunmaktadır. Tiroidin yapısal sorunları arasında halk arasında da guatr olarak adlandırılan tiroid bezinin büyümesi durumudur. Bunun nodüler ile nodüler olmayan tipleri de bulunuyor. Nodüler tipinde guatr, hastalık içerisinde lokal nodül denilen yumruklardan meydana gelir.

KADINLARDA DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR

Tiroidin bir de fonksiyonel hastalıkları bulunmaktadır. Tiroid az çalışmaya başladığında hastalarda birçok metabolik değişimlerde meydana gelmiş olur. Örnek vermek gerekirse, saçlarda dökülme, kişinin kendisinin halsiz ve yoğun hissetmesi, soğuya olan tahammülsüzlük, kadınlarda özellikle regl dönemimde dengesizleşme benzeri şikayetler meydana gelir. Bu kanser türü kadınlarda, erkeklere göre 10 kat daha sık bir şekilde ortaya çıkar ve aynı zamanda menopozdan sonra da kadınlarda bu kanser türü daha çok bir şekilde meydana gelmiş olur.

 TEDAVİSİNDE NE YAPILMALI?

Tedavisi için de tiroid eğer az bir çalışma gösteriyorsa, hormonda doz ayaraı yapılarak hastaya verilir. Hastanın normal olan fonksiyonlarına dönmesine yardım edilir’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.